enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0584
EURO
38,0696
ALTIN
2.832,78
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
23°C
Samsun
23°C
Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

               “SAMSUN’A MİLLÎ KÜLTÜR ABİDESİ” DİKİYORUZ!..

               “SAMSUN’A MİLLÎ KÜLTÜR ABİDESİ” DİKİYORUZ!..
13.09.2024
2
A+
A-

samsun a milli kultur abidesi dikiyoruz 7501
 

                                                               Şehre “UYDURUK AMAZON ANITI” Değil

                               “SAMSUN’A MİLLÎ KÜLTÜR ABİDESİ” DİKİYORUZ!..

 

         * “E. Gümrük Müdürü”, “Araştırmacı Gazeteci-Yazar ve Halk Şâiri” Ali Kayıkçı; “SAMSUNLU ŞÂİRLER ve YAZARLAR ANSİKLOPEDİSİ”nin 13. Baskısı İçin Sona Yaklaştıklarını Bildirerek, Şâir ve Yazarlara Çağrıda Blundu.

 

            “Samsun Gazeteciler Cemiyeti”nin yayını olarak 1991 yılında ilk defa yayınlanan “SAMSUNLU HALK ŞÂİRLERİ” adlı 342 sayfalık eserle, yalnız “şehrin” değil “bölgenin” de “millî kültür ve sanatı”na hizmet ettiklerini ve katkıda bulunduklarını belirten “Gazeteci ve Araştırmacı Yazar Ali Kayıkçı (Âşık Derebahçeli)”, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

            “Biz, 33 yıllık bir derleme, araştırma ve yazma ile Samsun’umuza, hatta bölgemize büyük bir kültür-sanat eseri kazandırdık. Öyle, bazılarının yaptığı gibi uyduruk “Amazon Kadın Anıtları” değil, “millî kültür abidesi” dikiyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 12 baskıda, “Samsunlu Şâir ve Yazar sayısı”nı 470’lere ulaştırdık. 13’ncü baskı için hedefimiz “500/beşyüz 55”tir.

            “Trabzon-Beşikdüzü’nden Eğitimci Şâir ve Yazar M. Hâlistin Kukul, İstanbul-Beşiktaş’tan Araştırmacı Yazar Oğuz Çetinoğlu” ağabeylere “Samsun-Terme’den Eğitimci Şâir ve Yazar Ahmet Sezgin” Hocamızın örnek gayretleri ile 500’ü çoktan aştık ve şehrimizin plâka numarası olan 55’e doğru hızla yaklaşıyoruz.

            Önceki baskılarda olduğu gibi; “Taner Hazinedar, Hamdi Tanrukulu ve Mustafa Koç” bey kardeşlerimizin titiz mizanpaj/sayfa düzenlemeleri ile muhteva yanında aynı zamanda estetik/göze hoş gelen tertiplerle de örnek bir çalışma yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.”

            “Emekli Gümrük Müdürü ve Araştırmacı Gazeteci-Yazar Ali Kayıkçı (Âşık Derebahçceli)”, şehrin ve bölgenin olduğu kadar ülkemizin de kültür-sanatına katkı bakımından; Samsun doğumlu olmasa bile, belli bir süre bu şehirde okumuş, çalışmış ve yaşamış, eser vermiş olan bütün şâir ve yazarları bu örnek değerli Ansiklopedide yer almaya çağırarak şu değerlendirmede bulundu:

            “33 yıllık bir derleme, araştırma-yazma ile ortaya çıkmış bu abidevî eser; sâdece şehrimiz, bölgemiz için değil, ülkemiz için de yarınlara kalacak, nesillerimize intikâl edecek, 900 sayfayı aşan bir Ansiklopedi olacaktır. Bizden duyurması!..”

 

                                               RESİMLER:

                M. Hâlistin Kukul, Ahmet Sezgin, Taner Hazinedar, Mustafa Koç, Ali Kayıkçı ve Oğuz Çetinoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir