enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2483
EURO
37,0971
ALTIN
3.008,86
BIST
8.698,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C
SON DAKİKA
22 Ekim Dünya Kekemelik Günü
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye tepki!
BHA Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, 81 il müdürlüğünde görev yapan personelin mesleki gelişimini desteklemek için başlatılan yenilikçi hizmet içi eğitim programı, kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması amacıyla, personelin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlandı. Kars, Diyarbakır, Aydın, Bingöl, Mardin, Kocaeli, Iğdır ve Yalova’da gerçekleştirilen Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programları, bu hafta Muş, Trabzon, Samsun, Bolu, Adana, Osmaniye ve Kırıkkale’de eş zamanlı olarak devam ediyor. 7 ilde 5 gün devam edecek eğitimlerde, il müdürlüklerine bağlı kurum ve kuruluşlarda; aile ve toplum, çocuk, kadın ile engelli ve yaşlı hizmetleri alanlarından farklı disiplinlerde görevli 1.121 meslek elemanı yer alıyor. Bu kapsamda Kırıkkale’deki eğitime Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adil Çalışkan, Bakanlığın Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Öz ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Alparslan Çevik katılırken, Adana ve Osmaniye’de devam eden eğitimlere ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ile Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Hüseyin Kaya katıldı. İl müdürlüklerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan eğitimlerde, bakanlıkta görevli eğiticilerin yanı sıra Karadeniz Teknik, Abant İzzet Baysal, Düzce, Karabük, Sakarya üniversitelerinden alanında uzman akademisyenler ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığından uzman eğiticileri görev alıyor.
Osmangazi Belediyesi Ata Posteri dağıtacak
DEM Parti’den Bahçeli’ye cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SAĞLIK

Akciğer kapasitesini artırmanın vücuda alınan oksijeni da artırmak anlamına geldiğini belirten uzmanlar, bu durumun vücut sağlığı ve iyileşme için çok önemli olduğunu söylüyor.
03.09.2024
İstinye Üniversitesi (İSÜ) son yılların popüler cerrahi tekniği olan "İzsiz Tiroidektomi" kursuna ev sahipliği yaptı.
03.09.2024
Birçok kadının yaşam kalitesini etkileyen önemli bir sağlık sorunu olan hormon bozuklukları altta yatan farklı birçok hastalığın göstergesi olabiliyor.
03.09.2024
Diş gelişim bozuklukları, dişlerin normal büyüme ve gelişim sürecinde ortaya çıkan sayı, durum, biçim, boyut ve doku anormallikleridir.
03.09.2024
Çocuklarımızın sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı geçirmeleri için okulların başlamasına az bir zamanın kaldığı bu günlerde aileler de stresli günler yaşıyor.
03.09.2024
Günümüzde her 7 erkekten birinde rastlanan prostat kanseri, 70 yaş üstündeki her 2 kişiden birinde görülüyor.
03.09.2024
Başarılı olmanın temel kriterlerinden biri sağlıklı olmaktır. Çünkü sağlıklı olmayan bir çocuğun eğitim hayatı boyunca iyi bir performans gösterebilmesini beklemek yanlış olur.  
31.08.2024
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı bünyesinde, afazili bireylerin iletişim becerilerini desteklemek amacıyla Çevrimiçi Afazi Terapi Programı’nın Türkçeye uyarlaması yapıldı.
31.08.2024
Günlük hayatta karşılaşılan zorlukların kişileri stres altında bıraktığını belirten uzmanlar, oluşan stresin beden ve ruh sağlığını olumsuz etkilediğini söylüyor.
31.08.2024
Okulların açılmasına kısa bir süre kala yapılacak ‘dijital detoks’ hem öğrenciler hem de ebeveynler için önemli bir farkındalık oluşturabilir, bu süreç öğrencilere daha sağlıklı bir yaşam için fırsat sunabilir, zihinsel yorgunluğu ve stresi hafifletebilir.
30.08.2024
Okula başlama sürecinde çocukların endişe ve stres içinde olabileceğini belirten uzmanlar, bu durumun ayrılık korkusu ve yeni bir ortama uyum sağlama konusundaki belirsizliklerinden kaynaklandığını söylüyor.
30.08.2024
Yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim dönemine sayılı günler kaldı. Anne babaların üzerine titredikleri minik yavruları artık okullu olacak ve evlerinin güven veren sınırlarından belki de ilk kez dışarıya çıkacaklar.
30.08.2024
İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Emel Alphan, balık sezonunun başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada balığın beslenmedeki yerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
30.08.2024
İstinye Üniversitesi (İSÜ) son yılların popüler cerrahi tekniği olan "İzsiz Tiroidektomi" kursuna ev sahipliği yapacak.
30.08.2024
Uzmanlar, oyun parklarında salıncak, tahterevalli, tırmanma halatlı donatılar, trambolin gibi oyuncakların düzenli mekanik bakımı yapılmalı, arızalı ya da hasarlı parçalar anında değiştirilmesi gerektiği uyarısında da bulunuyor.
29.08.2024
Ciddi bir trafik kazası geçiren 68 yaşındaki Öznur Demirel, Medical Park Çanakkale Hastanesi’nde uygulanan tedaviyle hayata döndü.
29.08.2024
Gastroözofagiyel reflü yani halk arasındaki adıyla reflü hastalığı mide içeriğinin yukarıya, yemek borusuna doğru geri kaçması olarak biliniyor. Hastalar genel olarak durumlarını ‘’yediklerim ağzıma geliyor’’ cümlesiyle özetliyor.
29.08.2024
Bağışıklık sistemimiz ne kadar güçlü olursa enfeksiyon hastalıklarına karşı da o kadar güçlü oluruz. Bunun için bazı olmazsa olmazlarımız var:
29.08.2024
sanalbasin.com üyesidir