enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2401
EURO
37,1394
ALTIN
3.012,97
BIST
8.769,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
SON DAKİKA
Devlet Bahçeli: “Öcalan gelsin Meclis’te konuşsun örgütü tasfiye ettiğini duyursun”
İstanbul – BHA Mutabakat Zaptı İmzalandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul’da Nijer Maden Bakanı Abarchi Ousmane ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından “Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nijer Cumhuriyeti Maden Bakanlığı Arasında Madencilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı. İş Birliği Teşvik Edilecek İmzalanan mutabakat zaptı ile bilgi alışverişi, resmi düzeyde görüşmeler, ilgili bakanlıklar ve kurumlar arasında istişare ve karşılıklı çıkar ve kapasite geliştirme projelerinde iş birliği teşvik edilecek. Ayrıca, her iki ülkenin madencilik sektörleri aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek iş birliği faaliyetleri yürütülecek. Görüşmeler Yapılacak Türk kamu ve özel sektör şirketlerinin Nijer madencilik sektöründe faaliyet göstermesi teşvik edilecek, belli bölgelerde maden kaynaklarının aranması ve işletilmesi ile ilgili görüşmeler yapılacak ve bilgi alışverişinde bulunulacak. İki Ülkenin Kalkınmasını Destekleyecek Anlaşmaya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bayraktar, “Atılan imzalarla madencilik alanında hali hazırda devam eden iş birliğimizin daha ileri boyutlara taşınacağına inanıyorum. İki ülkenin kalkınmasını destekleyecek bu anlaşmanın ülkelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” değerlendirmesini yaptı. Temmuz’da Nijer’e Gitmişti Bakan Bayraktar, temmuz ayında Nijer’in başkenti Niamey’de temaslarda bulunmuştu. Maden Bakanı Ousmane, Petrol Bakanı Mahaman Moustapha Barké ve Enerji Bakanı Amadou Haoua ile bir toplantılar yapan Bayraktar, daha sonra “Petrol ve Doğal Gaz Alanında İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı”nı imzalamıştı.
İsrail’den Beyrut’ta saldırı: 4 ölü, 24 yaralı
Samsun Ekonomi anlamında Bir Türlü Kabuğunu Kıramadı
Kocaeli – BHA Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’ndeki balık popülasyonunu artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Körfez’de dip çamuru temizliği yapan, arıtma tesisleriyle İzmit Körfezi’ne arıtılmadan bir damla atık su bırakmayan Büyükşehir, 24 Ekim Perşembe günü Gebze Eskihisar sahilinde balık salımı gerçekleştirecek. İzmit Körfezi’ne 42 bin balık salan Büyükşehir, 24 Ekim’de 6 bin balık daha salacak. Büyükşehir, Kirazdere’ye de 8 bin kırmızı benekli alabalık bırakmıştı. 6 BİN ADET BALIK BIRAKILACAK Saat 10.30’da başlayacak programda Büyükşehir, toplamda 6 bin adet çupra, levrek ve kalkanı İzmit Körfezi’ne bırakacak. Büyükşehir, bu programla birlikte toplamda 48 bin balığı İzmit Körfeziyle buluşturmuş olacak. Eylül ayının başında Kirazdere’ye 8 bin kırmızı benekli alabalık bırakan Büyükşehir, toplamda 56 bin balığı Kocaeli’nin sularına salmış olacak. ESKİHİSAR’A RESİF BIRAKILMIŞTI Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Haziran 2024’te Eskihisar sahiline yapay resif bırakmıştı. Böylelikle Büyükşehir, bölgede, balık salımı gerçekleştirerek balık salımı çalışmalarını destekleyecek adımları da atmıştı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SPOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında kadın voleybol ve futbol takımları arasında düzenlediği Zafer Kupası tamamlandı. Voleybolda Karşıyaka, futbolda Galatasaray şampiyon oldu.
03.09.2024
Antalya 33.Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılan Kemer Belediyesi güreşçileri, kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
03.09.2024
Konya Büyükşehir Belediyespor judo takımında mücadele eden Sinem Oruç, Peru'nun Lima kentinde düzenlenen Dünya Ümitler Judo Şampiyonası’nda 63 kiloda bir başarıya daha imza atarak dünya üçüncüsü oldu.
03.09.2024
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3x3 Streetball İzmir Cup tamamlandı. Çekişmeli müsabakaların yaşandığı finallerde heyecan dolu anlar yaşandı.  
03.09.2024
Türkiye Motosiklet Federasyonu, Büyükşehir Ve Kartepe Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen Türkiye Süper Enduro Şampiyonası kıyasıya rekabete sahne oldu
03.09.2024
Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından açılan futbol yaz okulu anlamlı bir turnuva ile sona erdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen "Minikler Zafer Kupası" turnuvasında futbol yaz okulunda eğitim gören 250 öğrencinin yer aldığı takımlar karşılaştı.
03.09.2024
4-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Dünya Motokros Şampiyonası, hem yerel ekonomiye hem de Türkiye'nin uluslararası imajına önemli katkılar sağlıyor.
03.09.2024
MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası, 12-13 Ekim tarihlerinde Kütahya Çini Spor Kulübü tarafından TOSFED Körfez Karting Pisti’nde düzenlenecek olan 5. ayak yarışları ile devam edecek.
03.09.2024
Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Bergama Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Güneydoğu Avrupa Oryantiting Şampiyonası (SEEOC) sona erdi.
01.09.2024
Kahramankazan Belediyespor Kulübü A Milli Bocce Takımı sporcuları Eylül Cömertoğlu ve Bilgehan Çakır, Ay Yıldızlı bayrağımızı göndere çıkartarak Avrupa ikincisi oldu.
01.09.2024
Dünyanın kıtalararası tek triatlonu olan Oral-B Challenge İstanbul, Beykoz’da yapıldı.
01.09.2024
Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda eğitimler tamamlandı. 5-15 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen Yaz Spor Okullarında, 15 branşta; 13 bin 103 öğrenci eğitim aldı.
01.09.2024
Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Turnuvası etkinlikleri kapsamında Carpouza Cafe’de düzenlenen Briç Turnuvası, büyük ilgi gördü.
01.09.2024
Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği ‘70. Yılda 70 Etkinlik’ programı kapsamında Birimler Arası Futbol Turnuvası düzenlendi.
31.08.2024
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Kocaeli Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda onlarca yüzücü İzmit Körfezi’nin mavi sularında hedefe kulaç attı.
31.08.2024
Bu yıl 125. yılını kutlayan, spora ve sporcuya verdiği desteklerle sektörün lider markalarından olan Castrol, bir kez daha TransAnatolia Rally Raid’in ana sponsorları arasında yerini aldı.
30.08.2024
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, THF Asbaşkanı Serpil Çapar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mine Kılıç ile birlikte, hentbolun gelişimi ve yeni projeleri görüşmek üzere Rize ve Artvin’de ziyaretlerde bulundu.
30.08.2024
Nilüfer Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında üniversite öğrencileri için düzenlediği "30 Ağustos Gençlik Turnuvası Zafer Kupası", heyecan dolu mücadelelere sahne oldu. Basketbol ve plaj voleybolunda ter döken takımlar, turnuva sonunda ödüllerini aldı.
30.08.2024
sanalbasin.com üyesidir