enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2297
EURO
37,0229
ALTIN
3.014,20
BIST
8.876,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
SON DAKİKA
Ankara RİDEF Genel Kurulu Toplanıyor
Sakarya –BHA Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Alemdar’la birlikte AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Serdar Akgün yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair açıklamalar yaptı.  Grup toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Yusuf Alemdar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Biz hizmet ettikçe büyüyen bir siyasi partiyiz” sözlerine dikkat çekti. “Sakarya’mızın geleceği için gayretle çalışacağız” Toplumun ihtiyaçlarına cevap vererek geleceğe daha güzel bir ülke bırakma hedefiyle çalıştıklarını belirten Alemdar, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında AK Parti’mizin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldık. Oldukça verimli bir toplantı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz millete hizmet ettikçe büyüyen bir siyasi partiyiz. Toplumun ihtiyaçlarına kulak vermek, onların sorunlarını çözmek ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir ülke bırakmak bu davanın en temel amaçlarındandır. Bizler de bu şiarla hareket ederek şehrimizin geleceği için hep birlikte gayretle çalışacağız” diye konuştu. Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır şekilde Alemdar şöyle dedi: “Yerel yönetimler ve parti teşkilatlarımız olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İlk günkü aşkla ve gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah tüm dava arkadaşlarımızla birlikte Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir şekilde hareket edeceğiz” Ankara’daki grup toplantısına ilişkin paylaşım yapan Başkan Alemdar, ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile bir araya gelerek Sakarya’da devam eden ve planlanan projeler hakkında istişarelerde bulundu.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu” programına katıldı
MUĞLA-BHA Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır’ anlayışıyla başlattığı meme kanseri eğitimlerine kırsal mahallelerde devam ediyor. 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında yapılan eğitimler erken teşhisin önemini vurgulamayı amaçlıyor. Kızılağaç Mahallesi’nde ilk eğitim verildi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi kadın sağlığına yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdi. Meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenecek olan eğitimlerle, kadınların kendi kendine meme muayenesi yapma konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi. Proje Ula’ya bağlı Kızılağaç mahallesinde devam etti. Büyükşehir’den tam destek Eğitimler sonrasında mamografi taramasına yönlendirilmesi uygun görülen kadınlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla en yakın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) taşınması planlanıyor.  Kontrolleri tamamlanan kadınlar, yine belediyenin araçlarıyla evlerine geri götürülecek. Bu hizmet, kadınların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak erken teşhis ve tedavi şansını artırmayı amaçlıyor. Doktor Olcay: “Eğitimlerimizle erken teşhisin önemine değiniyoruz” Kadınlara eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Doktoru Tuba Çınar Olcay, “Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olması sebebiyle, kadınlarımıza meme muayenesi yapmak için Kızılağaç’a geldik. Eğitimlerde kadınlarımıza; meme kanserinin risk faktörlerini, kimlerin risk altında olduğunu, kendi kendine meme muayenesi yapmayı, muayene esnasında neler dikkat edilmesi gerektiğine değiniyoruz. En son aşamada da hangi durumlarda doktora başvurulması gerektiğini anlatıyoruz. Bu eğitimlerle erken tanının önemini kadınlarımıza anlatıyoruz. Bu şekilde hem hastalığın ilerlemesini geciktiriyoruz hem de tedaviyi kolaylaştırıyoruz.” açıklamalarında bulundu. Muhtar Güler Keleş: “Büyükşehir’e eğitim için çok teşekkür ederim” Kızılağaç Mahalle Muhtarı Güler Keleş, “Meme kanseri için erken tanı çok önemli. Bir kadın olarak bunun farkındayım. Bu yüzden mahallemizde bulunan kadınlarımıza bilgi vererek onları eğitime katılmaları noktasında destekledik. Büyükşehir Belediyemize bu eğitimleri için çok teşekkür ediyoruz.” Vatandaş Özlem Can: “Eğitimlerle erken teşhisin önemini anlıyoruz” Özlem Can, “Bu tarz eğitimler vatandaşlar için çok önemli. Özellikle kanser gibi ciddi bir hastalık hakkında halkın bilinçlendirilmesi büyük bir hizmet. Bu eğitimler kadınlarımız için çok önemli. Genellikle bu konularda yapılan eğitimler mahrem görüldüğü için katılımda problemler yaşanıyor. O yüzden bence bu algılar kırılmalı ve eğitimlere herkes katılmalı. Bu şekilde daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladığımız bu eğitimlerle bilinçli kişiler erken teşhisin önemini anlayacaklardır.” dedi. Meme kanseri eğitimleri 24 Ekim Bodrum, 25 Ekim’de de Marmaris ilçelerinde devam edecek.
İnegölspor’da flaş ayrılık! Teknik direktörle yollar ayrıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bayram denetimleri hayat kurtarıyor!

2023 yılında trafik kazalarında her gün 17 kişinin öldüğünü kaydeden Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, geçtiğimiz bayram tatili süresince trafikte alınan önlemlerin etkisine işaret ederek, “Trafik kazalarına karşı yıl boyu önlem alınmalı.” uyarısında bulundu.

Bayram denetimleri hayat kurtarıyor!
27.06.2024
4
A+
A-

Tatil dönüşlerinde yola çıkmadan önce en az 8 saatlik bir uykuyla dinlenmenin önemine vurgu yapan Özgür Şener, yolculuk sırasında sürücülerin 2’şer saat arayla mola verilmeleri ile ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri takılmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Görevlisi, Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, trafik kazalarına karşı alınacak önlemler ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında önemli bilgiler verdi. 

Bayram süresince trafikte alınan önlemlerin etkisi…

Özgür Şener, trafik kazalarının bayram tatillerinde artış gösterdiğine ilişkin algıya dikkat çekerek, geçen Kurban Bayramı öncesinde ve bayram süresince trafikte alınan önlemlerin önemine vurgu yaptı. 

Bayram süresince herkesin trafik kazalarını konuştuğunu, 9 günlük bayram tatilinin ilk 5 gününde 36 ölüm olduğunu dile getiren Özgür Şener, şunları kaydetti:

Ortalama olarak bir günde 7 kişi kaybetmişiz. Ama biz 2023 yılında trafik kazalarında her gün 17 kişiyi kaybettik. Aslına bakarsanız bayramda yapılan denetimlerin etkisi gözüküyor. Neredeyse 10 kişinin hayatını kurtarmışız, çünkü polislerimiz, jandarmalarımız hepsi görev başında, herkesin ilgisi, algısı yoğun bir halde trafikte. Demek istediğim aslında, bütün bir yıl boyunca bu çalışmaları sürdürsek ve ‘trafik çok önemli bir konu, kayıplar yaşamak istemiyoruz’ dersek kazaları önlemek büyük ölçüde mümkün. Trafik kazalarına karşı yıl boyu önlem alınmalı.”

Yola çıkmadan önce en az 8 saatlik bir uykuyla dinlenmek önemli…

Özgür Şener, uzun tatil dönüşlerinde olası kazaların önlenebileceğini dile getirerek, tatil yörelerine gidenlerin genellikle gece aktiviteleri ve eğlenceler nedeniyle uyku değişiklikleri yaşadığını, bunun normal günlük yaşam ritmini bozduğunu ve tatil boyunca dinlenmek yerine daha fazla yorulmalara neden olduğunu söyledi.

Bu nedenle tatil dönüşlerinde uykusuzluğun ve yorgunluğun farkında olunması gerektiğini kaydeden Şener, “Eğer ertesi gün seyahat edecekseniz yorgun veya uykusuz bir halde trafiğe çıkmaktan kaçınılmalı. Özellikle son gün yola çıkmadan önce en az 8 saatlik bir uykuyla dinlenmeye özen göstermek önemli. Çünkü araç kontrolünü kaybetme vakalarının büyük bir kısmının yorgunluk ve uykusuzluktan çıkıyor.” diye konuştu.

2’şer saat arayla mola verilmeli!

Özgür Şener, seyahat planlaması yapılması gerektiğini de kaydederek, şu uyarı ve önerilerde bulundu:

“Literatürde 2 saat ve 200 km’yi geçen bütün sürüşler uzun mesafeli sürüşler diye geçiyor. Eğer bir sürücünün 8 saatlik bir yolculuğu varsa mutlaka sürüşü 2’şer saatlik dilimlere bölsün. Kendisine 2’şer saatlik hedefler koysun ve 2 saatin sonunda mutlaka ama mutlaka bir mola versin. Arabasının etrafında dolaşabilir, yüzünü yıkayabilir. Kan akışını değiştirsin. Çünkü sürüş monoton bir şey. Mutlaka bu molayı vermesini istiyoruz. Uykusu gelmişse de mutlaka uyuması gerektiğini söylemek istiyorum. 20 dakikalık bir güçlenme uykusu diyelim buna. Eğer uykunuz geldi ise lütfen uykuyla mücadele etmeyin.” 

Hem ön hem arka koltukta emniyet kemeri takılmalı!

Emniyet kemerinin hayat kurtarıcı olduğunu hatırlatan Özgür Şener, sözlerini şöyle tamamladı:

“Araçtaki en önemli emniyet ekipmanı, emniyet kemeri. Bizi ne zaman koruyor? Aslına bakarsanız bir kazaya karıştığımız zaman koruyor. Zaten bir kere lazım bize o emniyet kemeri. O da bir kaza olduğu zaman… O yüzden aracın ön koltuğunda ve arka koltuğunda ama her sürüşte, eğer aracınıza biniyorsanız standart olarak emniyet kemerinizi takmak durumundasınız. Çünkü bir kaza olduğunda sizi aracın içinde koruyacak başka hiçbir ekipman yok. Sert bir cisme çarptığınızda ya da kafa kafaya çarpışmalarda aracın içinde hareket edersiniz. Araçlarda ön ve arka koltuklarda, toplu taşıma araçlarında, otobüslerde uçaklarda olduğu gibi emniyet kemerlerinizi takmalısınız. Çünkü aracın içerisinde sizi güvenli bir halde koltuğunuzda tutacak başka bir ekipman yok.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir