enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0852
EURO
38,0629
ALTIN
2.833,16
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
23°C
Samsun
23°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C

İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı; bu bir savaş ilanıdır!

İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı; bu bir savaş ilanıdır!
19.09.2024
0
A+
A-

Lübnan’da Hizbullah örgütünden devam eden bombardımanla ilgili İsrail’e yanıt geldi!..

Hasan Nasrallah, İsrail’in tüm kırmızı çizgileri aştığını vurguladı. “Bu, toplu katliamdan başka bir şey değildir. Bu bir savaş ilanıdır” dedi. Hizbullah liderinin konuşması esnasında ise İsrail jetleri Beyrut üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdi.

Lübnan merkezli Hizbullah örgütünün Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan’da meydana gelen iletişim cihazlarının patlatılmasına ilişkin ilk defa açıklamada bulundu. 48 saat içerisinde yaşananların kendisini açıklama yapmaya ittiğini belirten lider “Bu bir savaş ilanıdır” dedi.

1kapak 001

3 Binden fazla kişinin yaralandığına dikkat çeken Nasrallah “Bu tamamen kasıtlı olarak 5 bin Lübnanlıyı öldürmeyi planlayan bir saldırıdır” dedi. Yaşananların ne insani ne de etik düzeyde hiçbir şeyi dikkate almaksızın tüm yasa ve kırmızı çizgilerin ihlali olduğunu vurguladı.

Saldırıları “terörist bir eylem” ve “katliam” olarak tanımlayan Nasrallah, daha güçlü olacaklarını ve daha kötüsüne hazırlanacaklarını belirtti. İsrail ordusunun cihazların patlatılmasındaki asıl hedefinin 4 bin kişiyi öldürmek olduğunu da söyleyen lider, “Düşmana şunu söylüyoruz, Lübnan cephesi Gazze’deki savaş sona erene kadar durmayacaktır” dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın canlı yayında açıklama yaptığı süre boyunca İsrail jetlerinin Beyrut üzerinde alçak uçuş gerçekleştirmesi de dikkat çekti. İsrail jetleri uçuş esnasında ses sınırını aştı.

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir