enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
23°C
Samsun
23°C
Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

SAMSUNSPOR EFSÂNESİ GERİ DÖNDÜ  !

SAMSUNSPOR EFSÂNESİ GERİ DÖNDÜ  !
29.09.2021
35
A+
A-

SAMSUNSPOR EFSÂNESİ GERİ DÖNDÜ  !

Yılport Samsunspor; kim ne derse desin; kim ne yazarsa yazsın, bence hâla Türkiye’ nin en çok sevilen, hakkında  konuşulan ve futbol dünyasında takip edilen, köklü ve mazisi şerefli  bir  takımıdır.

Bugün; Samsunlunun ve Samsunsporlunun olmadığı bir Türkiye’ yi, bir Avrupa’ yı düşünemeyiz. İşte bu sevgi ve saygıdır Samsunspor’ u Samsunspor yapan duygu ve ve ruh !

Sadede gelelim; 27 Eylül Pazartesi günü oynanan Denizlispor- Yılport maçı; 3 EkimPazar günü oynayacağımız Lider Ümraniyespor maçı öncesi; adeta bir dönüm noktası ve maçı olacaktı ! Bu açıdan baktığımızda, Denizl maçı 6 puanlık bir maç hükmündeydi !

Hepimiz büyük bir heyecan ve  merak içersinde adeta bu maça kitlenmiş, adapte olmuştuk. Bu maçta; bir ileri bir geri giden ve bu güne kadar, ligde istenilen başarı grafiğin ulaşamamış bir Samsunspor’ un, Denizli maçında nasıl bir futbol oynayacağını merak ediyorduk.

Ve  ik yarının henüz 12 dakikasında, Kevin Mayi ile 1-0 mağlup duruma düşünce; yine içimizden eyvah dedik, yoksa  bu maçı da mı kaybedeceğiz diye ! İlk yarıda az da olsa bizim de bazı ataklarımız oldu fakat bu ataklar  biraz cılız kaldı ve ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattık.

  1. yarı başlamadan önce; moralim bozuk bir şekilde, şeker hastas olduğum için saat 21. 00′ da insülin ( iğne ) yaptım kendime. Bu nedenle 2. yarıya 5 dakika sonra maçı izlemeye döndüm ki bir de ne göreyim; Yılport Samsunspor skoru Yasin ile 1- 1′ e getirmiş. Golü ise 48. akikada, yâni iğne arasında kaydetmiş. Sevincimden çığlık attım, maçı cepten izliyordum ki eşim de ne oldu diye sordu !

İşte böye bir ruh hâleti içersinde, 2. yarıyı izemeye başladım. Aman Allah’ ım; bazı hatalarımıza rağmen; bu Samsunspor’ a sihirli bir değnek mi değmişti de takım atak üstüne atak yapmaya başlamıştı.

  1. dakikada; sahneye bu defa Hasan çıktı ve Tomane’ nin düşürüllmesiyle kazanılan penaltıyı, Hasan Kılıç ile gole çevirince, 1- 2 öne geçtik. Artık sevincimi siz tahmin edin ! Hele; Hasan’ ın penaltı golü sonrası; formasındaki armayı gösterip öpmesi, bir futbolcunun giydiği forma ve taşıdığı armaya ne kadar önem ve değer verdğinin güzell bir nişânesiydi !

Ancak; galibiyet sevincimizi defanstaki bir hatadan dolayı Denizlispor, Ömer Şişmanoğlu  ile  tekrar beraberliğe getrdi. Bu durum; elbette ki moralimizi az da olsa bozmaya yetti derken bu defa sahneye çıkan Melih Okutan; 3. golü kaydetti ve bu gol de bizim ilk deplasman galibiyetimiz oldu.

Şimdi 6 puanlık bir maç daha bizi bekliyor. 7. Haftada; bu defa  rakibimiz lig lideri, 14 gol atıp hiç yemeyen, 6 galibiyeti ve 1 beraberlikle 19 puan ve + 14 averajlı  B. S. Ümraniyespor ile;  evmiizde oynaacağımız maç çok önem ve değer kazandı !

Yılport Samsunsporda 7 olan puanını 10′ a yükseltti ki, eer mraniyespor maçını da alırsak; aramızdaki 9 puanlık fark da 6′ ya inecek. Ayrıca ilk haftayı bay geçtiğimiz için de eksik maçımız da bulunuyor.

Anlamlı bir başarıya imza  atan futbocularımızla; hocamız Mehmet Altıparmak’ ı tebrik ediyoruz. Tarafarlarımızada  ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz.

Bir önceki köşe yazımda da dediğim gibi,” BAŞKA SAMSUNSPOR YOK! ”

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir