enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2297
EURO
37,0229
ALTIN
3.014,20
BIST
8.876,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
SON DAKİKA
Ankara RİDEF Genel Kurulu Toplanıyor
Sakarya –BHA Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Alemdar’la birlikte AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Serdar Akgün yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair açıklamalar yaptı.  Grup toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Yusuf Alemdar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Biz hizmet ettikçe büyüyen bir siyasi partiyiz” sözlerine dikkat çekti. “Sakarya’mızın geleceği için gayretle çalışacağız” Toplumun ihtiyaçlarına cevap vererek geleceğe daha güzel bir ülke bırakma hedefiyle çalıştıklarını belirten Alemdar, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında AK Parti’mizin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldık. Oldukça verimli bir toplantı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz millete hizmet ettikçe büyüyen bir siyasi partiyiz. Toplumun ihtiyaçlarına kulak vermek, onların sorunlarını çözmek ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir ülke bırakmak bu davanın en temel amaçlarındandır. Bizler de bu şiarla hareket ederek şehrimizin geleceği için hep birlikte gayretle çalışacağız” diye konuştu. Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır şekilde Alemdar şöyle dedi: “Yerel yönetimler ve parti teşkilatlarımız olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İlk günkü aşkla ve gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah tüm dava arkadaşlarımızla birlikte Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir şekilde hareket edeceğiz” Ankara’daki grup toplantısına ilişkin paylaşım yapan Başkan Alemdar, ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile bir araya gelerek Sakarya’da devam eden ve planlanan projeler hakkında istişarelerde bulundu.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu” programına katıldı
MUĞLA-BHA Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır’ anlayışıyla başlattığı meme kanseri eğitimlerine kırsal mahallelerde devam ediyor. 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında yapılan eğitimler erken teşhisin önemini vurgulamayı amaçlıyor. Kızılağaç Mahallesi’nde ilk eğitim verildi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi kadın sağlığına yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdi. Meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenecek olan eğitimlerle, kadınların kendi kendine meme muayenesi yapma konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi. Proje Ula’ya bağlı Kızılağaç mahallesinde devam etti. Büyükşehir’den tam destek Eğitimler sonrasında mamografi taramasına yönlendirilmesi uygun görülen kadınlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla en yakın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) taşınması planlanıyor.  Kontrolleri tamamlanan kadınlar, yine belediyenin araçlarıyla evlerine geri götürülecek. Bu hizmet, kadınların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak erken teşhis ve tedavi şansını artırmayı amaçlıyor. Doktor Olcay: “Eğitimlerimizle erken teşhisin önemine değiniyoruz” Kadınlara eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Doktoru Tuba Çınar Olcay, “Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olması sebebiyle, kadınlarımıza meme muayenesi yapmak için Kızılağaç’a geldik. Eğitimlerde kadınlarımıza; meme kanserinin risk faktörlerini, kimlerin risk altında olduğunu, kendi kendine meme muayenesi yapmayı, muayene esnasında neler dikkat edilmesi gerektiğine değiniyoruz. En son aşamada da hangi durumlarda doktora başvurulması gerektiğini anlatıyoruz. Bu eğitimlerle erken tanının önemini kadınlarımıza anlatıyoruz. Bu şekilde hem hastalığın ilerlemesini geciktiriyoruz hem de tedaviyi kolaylaştırıyoruz.” açıklamalarında bulundu. Muhtar Güler Keleş: “Büyükşehir’e eğitim için çok teşekkür ederim” Kızılağaç Mahalle Muhtarı Güler Keleş, “Meme kanseri için erken tanı çok önemli. Bir kadın olarak bunun farkındayım. Bu yüzden mahallemizde bulunan kadınlarımıza bilgi vererek onları eğitime katılmaları noktasında destekledik. Büyükşehir Belediyemize bu eğitimleri için çok teşekkür ediyoruz.” Vatandaş Özlem Can: “Eğitimlerle erken teşhisin önemini anlıyoruz” Özlem Can, “Bu tarz eğitimler vatandaşlar için çok önemli. Özellikle kanser gibi ciddi bir hastalık hakkında halkın bilinçlendirilmesi büyük bir hizmet. Bu eğitimler kadınlarımız için çok önemli. Genellikle bu konularda yapılan eğitimler mahrem görüldüğü için katılımda problemler yaşanıyor. O yüzden bence bu algılar kırılmalı ve eğitimlere herkes katılmalı. Bu şekilde daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladığımız bu eğitimlerle bilinçli kişiler erken teşhisin önemini anlayacaklardır.” dedi. Meme kanseri eğitimleri 24 Ekim Bodrum, 25 Ekim’de de Marmaris ilçelerinde devam edecek.
İnegölspor’da flaş ayrılık! Teknik direktörle yollar ayrıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kemer Belediye güreşçisi ikinci oldu

Kemer Belediye güreşçisi ikinci oldu
06.05.2024
61
A+
A-

Fethiye Belediyesi tarafından Karaçulha Mahallesi’ndeki futbol sahasında gerçekleştirilen güreşlere, 71’i başpehlivan 1004 güreşçi katıldı.

Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı güreşlerde, Kemer Belediyesi güreşçisi, Kemal Berke Kaya, küçük orta büyük finalinde Murat Özkaplan’a yenilerek ikinci oldu.

Kemer Belediyesi güreşçisi Kaya’nın kürsüye çıkma başarısı gösterdiği güreşlerin finalinde Cengizhan Şimşek’i yenen Ali Gürbüz birinci oldu.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, küçük orta büyük kategorisinde ikincilik kürsüsüne çıkarak büyük bir başarı gösteren Kemer Belediyesi güreşçisi Kemal Berke Kaya’yı tebrik ederek, başarıların devamını dilediğini söyledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir