enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0584
EURO
38,0696
ALTIN
2.832,78
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
23°C
Samsun
23°C
Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

Çan, CHP İlk Seçimlerde İktidara Gelecek

Çan, CHP İlk Seçimlerde İktidara Gelecek
04.06.2024
0
A+
A-

can chp ilk secimlerde iktidara gelecek 2878
Çan, CHP İlk Seçimlerde İktidara Gelecek

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, basın mensupları ile bir araya geldiği basın toplantısında milletvekilliği sürecinde geçen 1 yılın muhasebesini yaptı.

 

 

 
CHP Samsun Milletvekili Op.Dr. Murat Çan, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında bir yıllık süreçte yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Çan, açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Samsun’da bir önceki genel seçimlere göre oy sayısını 37 bin artırmış olmasına rağmen tek vekille çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek bir yıllık vekilliği sürecinde Samsun için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini ifade etti. Partilerinin yerel seçimlerden 1. parti olrak çıktığını ifade eden Çan, 2026 yılında erken bir genel seçimin masad olduğunu ifade etti.

 

Kendisinin değişimden yana olduğunu ve bunun sonuçlarını aldıklarını ifade eden Çan, CHP’nin değişim ile birlikte iktidar olmaya en yakın parti olduğunu, Samsun’un sorunlarını yakından takip ettiğini ve çözüm için elinden gayreti gösterdiğini belirtti.

 

Çan, açıklamalarının devamında “Samsun özelinde ve ülke genelinde çalışmalarımı yürütürken, bir Milletvekili olarak ulusal ve uluslar arası konjonktürü takip eden ve önemseyen bir tavırla hareket ederek iç ve dış politikanın gereklerini yerine getirdim. Mevcut donanımlarımızı faaliyete geçirecek, ilave olarakta biraz daha iyi çalışarak Samsun’u temsil etmede daha iyi bir noktaya geleceğimize olan inancım tamdır.  Göreve geldiğim 3 Haziran sonrası başta sel felaketi olmak üzere Tarım politikalarıyla ilgili belli başlı sorunlarla karşılaştık. Son 20 yılda ilimizde kültürel eksilme de kendini gösterdi. Partimizin yerelde ve geneldeki Kurultay süreci de oldukça hareketli geçti. Bir Genel Başkan değişikliği yaşandı. Biz de bu değişim sürecine kendi çapımızda katkı sunduk.

 

İktidar yerel seçimlerin hemen ardından uydurma anormal zamlar, uydurma ÖTV’ler ve KDV artışlarıyla özellikle emeklinin alım gücüne kasteden bir takım faaliyetlerde bulundu. Bu şartlar altında 31 Mart Yerel Seçimi geçirdik. Türkiye genelinde birinci parti olduk ve Samsun özelinde de Atakum ilçesini oyumuzu artırarak yeniden kazanmış olduk. İl örgütümüzün mücadelesi ve adaylarımızın yoğun çalışmalarına rağmen Büyükşehir’de ve diğer ilçelerde maalesef başarılı olamadık” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir