enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6921
EURO
35,1784
ALTIN
2.453,46
BIST
10.375,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
30°C
Samsun
30°C
Açık
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Başkan Ahmet Coşkun İspir Fasülyesi İçin Uyardı

Başkan Ahmet Coşkun İspir Fasülyesi İçin Uyardı
07.11.2023
4
A+
A-

Başkan Ahmet Coşkun İspir Fasülyesi İçin Uyardı

Haber: Murat Genç

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 12’ncisi ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e bir kez daha katılım sağlayan İspir Hanımeli Kadın Kooperatifi ekibini kutlama mesajı paylaşan Baskan Ahmet Coşkun meşhur İspir Fasülyesi ile ilgili resmi sosyal medya hesaplarından şu ifadelere yer verdi :

Hanımeli Kadın Girişimi olarak bu güne kadar attığınız adımlar sadece üretime dikkat çekmekle kalmadığı gibi, tescilli ürünlerimizin hukuki zeminde de sahiplenilmesinin önemine her zeminde yüksek söz olmanız okadar kıymetli ki. Artık devreye girme zamanı gelmeli ve başta marka sahibi İspir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde olmak üzere bütün yetkili organlar ve bizler harekete geçmelidir.
Tabiiki bu arada yerelde Esnaflarımıza şu sorumluluğu ifade etmek kıymetli. Yabancı fasulyeleri İspir fasulyesi olarak satışa meyil etmeden sahip çıkılmalı ve ticari sorumlukla bir duruş ortaya koyulmalıdır. Tebrikler İpek Merve başkanım.Yurdumuzun diğer bölgelerine oranla, İspir bölgesinde yetişen doğal bitki türünün %30 unun dahi yetişmemesi; bölgeyi ve dolayısıyla ürünlerimizi, organik ve kaliteli duruma getirmektedir…

İSPİR FASULYESİ:

1500 – 2000 rakımda üretilen ve Kaçkar dağlarından akan doğal kaynak suyundan beslenen Dünyaca ünlü İspir Fasulyesinin özellikleri, erken pişmesi, kabuk atması ve besin değerinin çok yüksek olmasıdır. 100 gram İspir Fasulyesinde ortalama olarak 24 gram protein, 330 kalori, 1,5 gram yağ 20,2 karbonhidrat bulunur. Ayrıca içeriğinde fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve B1, B2,B3 ve E vitaminleri de bulunur. İçeriğinde yüksek potasyum sayesinde düzenli olarak tüketiminde yüksek tansiyonu düşürür. Aynı zamanda kandaki kötü kolesterol düzeyini de önemli ölçüde düşürür. İspir Fasulyesinin vücuttaki kan şekeri düzeyini kontrol altına alma özelliği de vardır. O nedenle şeker hastaları da rahatlıkla tüketebilir. Zengin lif içeriği sayesinde kalın bağırsak ve hemoroit sorunları yaşayan kişilerin özellikle tüketmesi gereken besinler arasındadır. Fasulyenin ekiminde hayvan gübresinden başka hiçbir gübre ve kimyasal madde kullanılmaz ayrıca İSPİR Kırık bir coğrafyaya sahip olduğundan makineli tarım mümkün olmadığı için hasat elle toplanır ve Fasulyeler tarladan söküldükten sonra elle tek tek ayıklanır ve kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra fasulyelerin tanelerinden ayrılması safhasına geçilir. Ayrılma işleminden sonra elek yardımıyla elenir. Coğrafi işaretli üründür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir