enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2342
EURO
37,0155
ALTIN
3.023,40
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

SAMSUN EMEKLİ MEMUR

SAMSUN EMEKLİ MEMUR
14.10.2024
2
A+
A-

SAMSUN EMEKLİ MEMUR-SEN Emekliler zor durumda

 

           

            Emekli Memur-Sen Samsun Temsilcisi Necmi MACİT,Türkiye’de emeklilik sisteminde aylık ödenen kişi sayısı 16 milyonuaşmış durumdadır. Şu an itibarıyla her 1.8 çalışana bir emekli düşüyor, oysa ideal oran 4 çalışana bir emekli olmalı. Bu dengenin sağlanamaması, sosyal güvenlik sistemini zora sokarken, emeklilerin daha yüksek maaş alabilmesinin de önüne geçiyor. 

Emekliler yılı olarak lanse edilen 2024, maalesef emeklilerin ekonomik olarak daha da zorlandığı bir yıl olmaya devam ediyor. Enflasyon oranlarının yüksekliği ve emekli maaşlarındaki yetersiz artışlar, emeklilerin yaşam standartlarını olumsuz etkiliyor. Bu durum, emeklilerin sadece geçimlerini sağlamakta değil, aynı zamanda insanca yaşama hakkını elde etmekte de zorlandığını gözler önüne seriyor. 

En düşük kamu görevlisi emekli aylığının 17 bin 585 TL, en düşük memur maaşının ise 36 bin 460 TL civarındadır. Bu durum, en düşük görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki farkın yüzde 50’yi aşmış olduğunu gösteriyor. Bu adil olmayan dağılım ve olması gereken hak ve kazanımlar, en kısa zamanda yerine getirilip, Emekli hak ettiği şekilde yaşamaya devam etmelidir. 

Emekliler zor durumda Yüksek enflasyon oranları ve düşük emekli maaşları, emeklileri ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Enflasyonun etkisiyle gıda, enerji ve barınma gibi temel ihtiyaçlara yapılan harcamalar hızla artarken, sabit gelirli emeklilerin yaşam standartları ciddi biçimde düşüyor.  

Pek çok emekli, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, sağlık hizmetlerine erişim ve sosyal faaliyetler gibi yaşam kalitesini artırıcı unsurlardan mahrum kalıyor. Emeklilerin bu şartlar altında geçim mücadelesi vermesi, onları hem fiziksel hem de psikolojik olarak yıpratıyor. Bizler isterdik ki Emekliler Yılı’na yakışır düzenlemeler yapılmış ve sorunlarımızın bir kısmı çözülmüş olsun. 

Bizler emekçiyiz, normal hayat standartlarında yaşamak istiyoruz yokluğa, yoksulluğa mahkûm edilmek istemiyoruz.                                                             

                                                                                        

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir