enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2488
EURO
37,1198
ALTIN
3.012,77
BIST
8.722,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C

Muğla’da eğitimde yenilikçi projeler tanıtıldı

Muğla’da eğitimde yenilikçi projeler tanıtıldı
22.10.2024
1
A+
A-

Cemal SÜZEROĞLU/MUĞLA-BHA

Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğünce 2024-2025 eğitim öğretim yılında il genelinde yürütülecek olan Projelerin Lansmanı ve Eğitimde İyi Örnekler Yarışması Ödül Töreni, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık Hanımefendinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, “Hepimizin bildiği gibi eğitim, bir toplumun geleceğini şekillendiren ve o toplumu yükselten en temel unsurdur. Bu inançla geleceğimizin teminatı kıymetli yavrularımıza nitelikli eğitim vermek, onlara daha iyi eğitim ortamları sunmak, yetkin ve erdemli insanlar yetiştirmek, daha aydınlık bir gelecek inşa etmek adına Milli Eğitim Bakanlığımızın vizyonu doğrultusunda kararlı adımlarla yol alıyoruz.Bu minvalde Muğla eğitim ailesi olarak ilimizin eğitim çıtasını yükseltmek ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitimde öncü ve yenilikçi bir rol üstlenerek, AR-GE çalışmalarıyla ufuk açıcı projeler geliştiriyor ve bu projelerle Muğla’daki eğitim süreçlerini ve ortamlarını akademik, sosyal ve kültürel açıdan zenginleştiriyoruz.” dedi.

Eğitimin, bireylerin ve toplumun gelişimindeki önemine değinen Vali Dr. İdris Akbıyık,  “Eğitim, bir milletin geleceğidir. Bizler de eğitimin önemini her fırsatta vurguluyor, çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim almaları ve onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için il genelinde kapsamlı çalışmalar yapıldığını belirten Vali Dr. İdris Akbıyık, “İlimize son iki yılda toplam 17 okul 210 derslik kazandırılmıştır. Diğer yandan son iki yılda devletimizin imkânları ile 50 okulumuz, 110 binamız depreme dayanıklı hale getirilerek güçlendirilmiş ve baştan sonra yenilenmiştir.  Yürüttüğümüz çalışmalarla çağın gereklerine uygun, modern ve güvenli okullarımızın sayısını arttırarak öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ortamı sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Hayata geçirilen projelerden bahseden Vali Dr. İdris Akbıyık, ““Bir Kitap Bir İnsan”, “Yan Yanayız”, “Mavi Yeşil Okullar” ve yeni başlayacak olan “Eğitimden Üretime” gibi birbirinden değerli projelerle, çocuklarımızın akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel, mesleki başarılarını ve doğa-çevre bilincini de geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu projelerle öğrencilerimizi okumaya, empati kurmaya, çevreye duyarlı olmaya ve geleceğe yönelik hedefler belirlemeye teşvik ediyoruz” dedi.

Öğrencilerin teknoloji alanındaki başarılarından gurur duyduklarını belirten Vali Dr. İdris Akbıyık, TEKNOFEST’te elde edilen başarıların gençlerin vizyoner projeler ve desteklerle neler başarabileceğinin en somut örneği olduğunu söyledi.

Program, Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan drama gösterisi ile devam etti. Ardından 2024 – 2025 eğitim öğretim yılında Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğünce, Muğla Valiliği himayelerinde yürütülecek olan “Bir Kitap Bir İnsan Projesi”, “Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi”, “Yan Yanayız Projesi” “Muğla’da Eğitimden Üretime Projesi” ve “Muğla Öğretmen Etkileşim Günleri Projesinin sunumu gerçekleştirildi.

Eğitimde İyi Örnekler Yarışması’nın ödül töreniyle devam eden programda, 2023- 2024 eğitim öğretim yılında 10 farklı kategoride en iyi örnek seçilen okulların kurum müdürleri ile örnek çalışma sergileyen öğretmenlere plaketleri takdim edildi. Tören, fuaye alanında hazırlanan “Eğitimde İyi Örnekler Sergisi” ile sona erdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Muğla Valisi İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık Hanımefendi, ilçe kaymakamları, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir