enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

DP Beypazarı İlçe Başkanı Enver Atak: Yılkı ataları yaylaların gülü

DP Beypazarı İlçe Başkanı Enver Atak: Yılkı ataları yaylaların gülü
22.10.2024
0
A+
A-

Yaşar TONBAK/ ANKARA- BHA

DP Beypazarı İlçe başkanı Enver Atak, bir süre öncesi Yılkı atlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından yakalanması sonrasında, yılkı atlarının yaylaların gülü olduğunu bildirdi.
Yaylalarda giderek çoğalan yılkı atlarının yakalanarak götürülmesi karşısında, tepkilerini ortaya koyan DP Beypazarı İlçe başkanı Enver Atak, yılkı atları yaylalarda özgürce yaşayarak çoğalmakta ve eko sistemin bir dengesi olarak yansımakta olduğunu söyledi.

Yüksek rakımlı bölgelerde yaşamlarını sürdüren Yılkı atlarını, yaylalarda gezinirken otlarken yerinde gördüklerini belirten DP İlçe Başkanı Enver Atak, şunları kaydetti:

“Yılkı atlarından geçtiğimiz günlerde 8-10 at yakalandığını öğrendik. Bu atlar, aylaların güzelliği ve özgürce dolaşıyorlar. Kimseden ekmek aş istemiyorlar. Ama kendini bilmezler, bu atların üzerinden para kazanmanın çaba ve derdindeler. Doğa Koruma ve Mili parklar şefliği zaman zaman bölgede doğal yaşam canlıları için sayımlar düzenliyorlar. Bu atlarda sayılsın ve kulalarına küpe takılsın. Kışında yaylalarda doğal yaşamında, ot, yem saman bırakılsın. Bu atların yaylalarda korunması için herkse görev düşüyor. Doğal hayatı canlılarından izinsiz olarak vurulduğunda binlerde TL ceza ödeniyor. Atları yakalayanlar içinde böylesi bir ceza getirilmesinin yada uygulanmasının doğru olacağını düşünüyorum.”

IMG 1578

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir