enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2952
EURO
37,5192
ALTIN
2.911,97
BIST
9.012,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
25°C
Samsun
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Amatör Spor Haftası Başladı

Amatör Spor Haftası Başladı
11.10.2024
0
A+
A-

Amatör Spor Haftası kutlamaları, Canik Atatürk Spor Salonu’nda coşkuyla yapıldı. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, sporun insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.

 Amatör Spor Haftası kutlamaları Samsun’da coşkuyla gerçekleşti. Canik Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen kutlamalara Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Şube Müdürleri, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı. Halk oyunları, muay thai, cimnastik ve Capoeira gösterilerin yapıldığı etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Amatör spor haftası Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli faaliyetlerle ve sportif yarışmalarla kutlanmaya başlanmıştır. Amatör Spor Haftası ile Samsun da spor kültürünü yayarak, her hanede, spor yapan kişi sayısını artırmak, hedeflerimiz arasındadır
Amatör spor haftasında, hafta boyunca yapılan etkinliklerle; halkımıza düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı özendirilmekte, spor merkezlerimizde spora yeni başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırılmakta Ayrıca spor yapan Tüm bireylere de spor bilincinin oluşması sağlanmaktadır.”
“Hafta vesilesi ile yaptığımız etkinlikler ile çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmenin yanında, onları kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olmaları sağlanmaktadır. Sevgili Gençler, Spor; hayatımızın, su gibi, ekmek gibi, vazgeçilmez bir olgusu olmalıdır, daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak isteyen herkesi amatör spor haftası vesilesiyle, spor yapmaya ve sağlıklı kalmaya davet ediyoruz. Geçen yıl amatör sporcular olarak faaliyetlere katılıp Türkiye dereceleri elde eden sporcularımızı huzurlarınızda tebrik ediyor, Başarıların artarak devam etmesini diliyorum.”
Amatör Spor haftası kutlamalarında bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen; Başta Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan’a, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanvekilimiz Sayın Şener Aydın’a ve yönetim kuruluna,  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze Dr. Murat Ağar’a şükranlarımızı sunarken, sporcularımızın yetişmesinde büyük emekleri olan, sporcu tabanını oluşturan Antrenörlerimize ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimize, İl Temsilcilerimize, amatör ve profesyonel spor kulüplerimizin değerli yöneticilerine, sizlerin huzurunda,  Güçlü Türkiye’nin oluşumuna katkı sağladıkları için teşekkür ediyoruz”

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 2024 yılında 161 Kadrolu, 129 EYS antrenörümüz ile Bakanlığımızın Projelerinden olan; GSB Spor Okulları Spor Projesi ile 26.860 çocuğumuza, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile 2.524 öğrencimize, İlkokul 4.Sınıflar Spor Dalı Eğitimi ile 90 okulda ve 19 ayrı branşta 9.533 öğrencimize ulaşarak spor yapmaları sağlanmıştır. (SEM) Sporcu Eğitim Merkezinde: 7 ayrı branşta 149 öğrencinin Üst düzey Sporcu olabilmesi için; 23 Antrenörümüz (THOM) Türkiye Sporcu Hazırlık Merkezinde ise; 53 sporcumuzun 6 branşta (Judo-Okçuluk-Jimnastik-Badminton-Taekwando-Atletizm) Olimpik başarılara imza atmaları için 10 Antrenörümüz çalışmalarını sürdürmektedirler.
Bakanlığımızın Projesi olan “Spor Aşkı Projesi” ile 21 Özel Eğitim Kurumuna Dambıll Seti, Voleybol topu, Basketbol Filesi gibi farklı 29 kalem malzeme verilerek bu kurumlarda eğitim gören çocuklarımızın da spor yapmaları amaçlanmaktadır. Bu vesileyle Samsun’da amatör olarak spor yapan bütün sporcularımızın, kulüplerimizin amatör spor haftasını kutluyor, 7’den 70’e bütün Samsunluları spor yapmaya, spor tesislerimizi kullanmaya ve eğitim hizmetlerinden faydalanmaya davet ediyoruz”
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir