enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2371
EURO
37,0363
ALTIN
3.017,13
BIST
8.848,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
SON DAKİKA
Açık öğretim okullarında geçme notu yükseltildi
Cemal SÜZEROĞLU/MUĞLA-BHA Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan “Mavi Yeşil Muğla Bilim Şenliği,” 24-26 Ekim 2024 tarihleri arasında Menteşe Kent Meydanı’nda düzenlenecek. 75 kişilik proje ekibinin katılımıyla hayata geçirilecek etkinlikte, toplamda 37 atölye kurulacak. Bu bilim şenliğinde yer alacak konu başlıkları arasında yenilenebilir enerji kaynakları, çevresel farkındalık, geri dönüşüm, çevresel stresler, biyoçeşitlilik ve daha birçok önemli tema bulunuyor. Amacı, katılımcılara çevre bilincini artırmak ve bilimsel düşünceyi yaygınlaştırmak olan bu etkinlik, hem öğrencilere hem de ailelere yönelik çeşitli aktiviteler sunacak. Şenliğin detaylı programı ve atölye içerikleri hakkında daha fazla bilgi için Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün resmi duyurularını takip edebilirsiniz. Bilim ve çevre sevgisini aşılamak için bu harika etkinliğe katılımınızı bekliyoruz!
Başkan Kurukız: Artık yayladan köye inme zamanı
Farkındalığın Gücü: Kadının Gücü
Yaşar TONBAK/ ANKARA-BHABeypazarı Belediyesi zabıta müdürü Doğan Gökkaya geçen yıl kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Başkan Kasap, Gökkaya’nın isminin yaşatılacağını belirtti.Beypazarı Belediyesi zabıta müdürü geçen yıl bu günlerde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, geçen yıl bu sıralar, geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden zabıta müdürü Doğan Gökkaya’nın isminin yaşatılacağını söyledi.Kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden zabıta müdürü Doğan Gökkaya’nın isminin ölüm yıldönümünde zabıta noktasına verilerek yaşatılacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, “Zabıta müdürünün isminin şehrin merkezinde, hanlar önü meydanında bulunan zabıta noktasına “Doğan Gökkaya Zabıta noktası” adı verilerek yaşatacağız” dedi.Hayatını kaybeden Zabıta müdürü Doğan Gökkaya’nın adının zabıta noktasına verilmesi dolayısıyla, aile çok sevindiğini ve bu anlamda Başta belediye başkanı Dr. Özer Kasap olmak üzere, önergeyi verenlerden ve kabul edenlerde Allah razı olsun” ifadesinde bulundu.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Açık öğretim okullarında geçme notu yükseltildi

Açık öğretim okullarında geçme notu yükseltildi
22.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim kurumlarına ilişkin önemli değişiklikler içeren yeni yönetmeliği Resmî Gazete’de yayımladı. Düzenleme, açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip liselerine yönelik uygulamaları tek bir çatı altında topluyor.

Yönetmelik ile açık öğretim ortaokulu ve liselerinde geçme notu, örgün eğitimle uyumlu hale getirilerek 45’ten 50’ye yükseltildi. Ayrıca, açık öğretim ortaokulunda Türkçe dersinden başarılı sayılmak için en az 70 puan alma zorunluluğu getirildi. Diğer derslerde ise başarı için 50 puan yeterli olacak.

Yeni düzenleme, öğrencilerin belgelerini elektronik ortamda paylaşabilenlerin, belge sunma zorunluluğunu kaldırarak süreci kolaylaştırdı. Ayrıca, açık öğretim liselerinde e-Devlet üzerinden kayıt işlemleri yapılabilmesine olanak tanındı. Sınavlar, elektronik ortamda (e-Sınav) veya basılı evrak şeklinde yapılabilecek, bu sayede evrakta sahtecilik ve kırtasiye yükü azaltılacak.

Açık öğretim ortaokulunda kayıtlı olan, mecburi ilköğretim çağındaki öğrenciler, örgün eğitime geçiş yapabilecekler. Yeni kayıt olan ve mezuniyet şartlarını taşıyan öğrenciler ise sınavlara girmeden dönem sonunda mezun olabilecekler.

Nakil ve geçiş işlemleri için de esneklik sağlayan yönetmelikte, salgın hastalıklar veya doğal afet gibi olağanüstü durumlarda yüz yüze eğitim koşulu olmaksızın mesleki açık öğretim lisesi ve imam hatip lisesi öğrencilerinin kontenjan sınırı olmadan geçiş yapabilmesine imkan tanındı. Ayrıca, mesleki ve açık öğretim lisesi mezunlarına “teknisyenlik” unvanı verilmesi uygulaması da devam ettirildi.

Yönetmelikte, daha önce “donuk” ve “silik” olarak ifade edilen öğrenci durumu, “kayıt yenilemeyen” ve “beklemeli öğrenci” olarak yeniden tanımlandı. Açık öğretim bürolarının adı ise “açık öğretim birimleri” olarak değiştirildi. Yüz yüze eğitim alan 18 yaş üstü öğrenciler için disiplin hükümleri uygulanırken, 18 yaş altındaki öğrenciler için Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği esas alınacak.

Yüz yüze eğitim, telafi programları ve yoğunlaştırılmış eğitim gibi konular da yönetmelikte detaylandırıldı. Yurt dışında görevli kamu personelinin çocuklarına açık öğretim ortaokuluna kayıt hakkı tanınırken, velisi yurt dışında olan öğrencilere de kayıt olma imkanı sağlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir