enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0584
EURO
38,0696
ALTIN
2.832,78
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
23°C
Samsun
23°C
Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

Özel Çocuklara Atla Terapi Desteği

Özel Çocuklara Atla Terapi Desteği
10.08.2024
0
A+
A-

ozel cocuklara atla terapi destegi 9131

Samsun Büyükşehir Belediyesi özel gereksinimli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak, toplumsal yaşamla olan bağlarını daha da güçlendirmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

 Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesince özel gereksinimli çocuklara Hippoterapi (Atla Terapi) desteği veriliyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Engelsiz Samsun bilinciyle özel gereksinimli bireylerimizin yanlarında olmayı sürdürüyoruz” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezinde hizmet ve eğitim desteği alan özel gereksinimli çocuklara, zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Hippoterapi (Atla Terapi) desteği veriliyor.
Bu kapsamda Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezindeki Engelsiz Çocuk Evi’nden yararlanan özel gereksinimli çocuklar; anneleriyle birlikte 15 kişilik gruplar halinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri’nde Atla Terapi desteği alıyor. Etkinliklerde çocukların hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerini desteklemek amacıyla atların çok boyutlu hareketlerinden yararlanılıyor.
Hippoterapi ile çocukların motor becerileri ve kas gelişleri desteklenerek esneklik, güç, denge ve koordinasyon gibi temel becerilerde ilerleme kaydedilmesi sağlanıyor. Ayrıca bu terapi türü özgüven, disiplin, kontrol ve adaptasyon becerilerini geliştirmeye yardımcı oluyor. 
Özel gereksinimli bireylerimizin daima yanlarındayız
“Engelsiz Samsun” mottosu ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Büyükşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmayı, hayatlarında destek olabilmeyi önemsiyoruz. Toplumsal sorumluluğumuzun da bilincinde olarak çocuklarımızın zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı en büyük önceliklerimizden biri olarak kabul ediyoruz. Özel çocuklarımız için düzenlediğimiz Atla Terapi desteğimiz ile de çocuklarımız hem sosyalleşme imkânı buluyor hem de gelişimlerini destekleyecek terapi imkanından yararlanıyorlar. Onların yüzündeki mutluluğu görmek bizler için paha biçilemez… ‘Engelsiz Samsun’ bilinciyle özel gereksinimli bireylerimizin her anlarında yanlarında olmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir