enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1436
EURO
37,7858
ALTIN
2.922,33
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
26°C
Samsun
26°C
Açık
Cuma Açık
27°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Yağmurlu
24°C

Tablosunu Dikeç’e hediye etti

Tablosunu Dikeç’e hediye etti
03.10.2024
0
A+
A-

Edirne’de yaşayan ressam Hatai Abdullayev, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda 19 metre havalı tabanca karma takım müsabakasında yaptığı ekipmansız atışla dünya çapında gündem olan milli atıcı Yusuf Dikeç ile bir araya gelerek, milli atıcıyı resmederek hedef tahtasını boş bıraktığı tablosunu hediye etti.

Tablo, milli atıcı Yusuf Dikeç’in canlı yayında yapacağı atışın ardından açık arttırmayla satılarak, geliri depremzedelere bağışlanacak.

Edirne’de yaşayan Azeri asıllı ressam Hatai Abdullayev, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ederek, 19 metre havalı tabanca karma takım müsabakasında yaptığı ekipmansız atışla dünya çapında gündem olan milli atıcı Yusuf Dikeç’i resmetmişti. Abdullayev, eseri icra ettiği anları sosyal medya hesabından paylaşırken, paylaşım yoğun ilgi görerek olumlu tepkiler aldı. Tablo’yu Dikeç’e hediye etmek istediğini ifade eden Abdullayev, hedef tahtasını Dikeç’in tamamlaması için boş bıraktığını belirtmişti.

WhatsApp Image 2024 10 03 at 17.25.11 | Edirne Ahval Gazetesi
Tablosunu Dikeç’e hediye etti | Edirne Ahval Gazetesi

‘DİKEÇ, CANLI YAYINDA TABLOYU TAMAMLAYACAK’

Abdullayev, Yusuf Dikeç’le İstanbul’da bir araya gelerek tablosunu milli atıcıya hediye etti. Buluşmada, Dikeç’in canlı yayında yapacağı atışla tabloyu tamamlayacağı açıklanırken, Dikeç’in atışıyla tamamlanacak olan tablo, açık arttırmayla satılarak geliri depremzedelere bağışlanacak. Etkinliğin tarihi ise henüz duyurulmadı.

WhatsApp Image 2024 10 03 at 14.48.08 | Edirne Ahval GazetesiWhatsApp Image 2024 10 03 at 14.48.08 | Edirne Ahval Gazetesi
Tablosunu Dikeç’e hediye etti | Edirne Ahval Gazetesi

‘DİKEÇ’İN ATIŞ YAPMASI İÇİN BİLEREK BOŞ BIRAKTIM’

Abdullayev, çizim esnasında, Dikeç’in atış yapması için bilerek hedef noktasını boş bıraktığını ifade etti. Abdullayev, “Çizim esnasındaysa hedef noktasını boş bıraktım. Hatta bu sosyal medyada da konu oldu. Neden kurşun izini çizmediğimi, unutup unutmadığımı sordular. Fakat en başından beri bu aklımdaydı. Kendisine hediye ederken oraya atış yapmasını isteyecektim. Hem kendisi hem de benim için güzel bir anı olması adına öyle bir fikrim vardı” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2024 10 03 at 17.25.12 | Edirne Ahval GazetesiWhatsApp Image 2024 10 03 at 17.25.12 | Edirne Ahval Gazetesi
Tablosunu Dikeç’e hediye etti | Edirne Ahval Gazetesi

‘BÖYLE BİR ŞEYE VESİLE OLMAK BENİ ONURLANDIRDI’

Eserin sosyal medyada büyük ilgi görmesinin ardından Dikeç’in antrenörü Erdinç Bilgili’nin kendisiyle iletişime geçtiğini söyleyen Abdullayev, Dikeç’in eseri çok beğendiğini belirtti. Abdullayev; “Bir süre sonra antrenörü Erdinç Bey ile iletişime geçtik. Yusuf beyin resmi çok beğendiğini ve çok teşekkür ettiğini söyledi. Bu esnada tablonun tamamlanmadığını ve Yusuf Bey’in atış yapıp yapamayacağını sordum. Birkaç gün sonra geri dönüş yaptılar. Yaptığımız görüşme sonucunda şöyle bir teklif sundular; Yusuf Bey hedef noktasına ateş etmesinin ardından tamamlanacak resmi depremzedelere bağışlayalım dediler. Resme canlı yayında ateş edecek kendisi ve bunu açık arttırmada satarak depremzedelere bağışta bulunulacak. Açıkçası hiç düşünmeden kabul ettim çünkü depremin üzerinden zaman geçse de acılarımız halen tap taze, böyle bir şeye vesile olmak beni onurlandırdı, ben de kabul ettim” ifadelerini kullandı.

Adem Batuhan SEVER

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir