enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0587
EURO
37,9408
ALTIN
2.811,76
BIST
9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
26°C
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Yağmurlu
25°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C

Seferihisar Belediyesi’nden gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Seferihisar Belediyesi, olası depremlere hazırlanmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 9-10 Ağustos tarihlerinde deprem tatbikatı düzenledi.  

Seferihisar Belediyesi’nden gerçeği aratmayan deprem tatbikatı
16.08.2024
105
A+
A-

Seferihisar Belediyesi, olası depremlere hazırlanmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 9-10 Ağustos tarihlerinde deprem tatbikatı düzenledi.  

Başarılı geçen tatbikatta 3 ayrı istasyon kurularak deprem anında yapılması gereken kurtarma çalışmaları birebir canlandırıldı. 

Depremin ülkemizin kaçınılmaz gerçeği olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’ı afetlere karşı dayanıklı bir kent haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

 

Seferihisar Belediyesi’nin koordinasyonunda 27 kişiden oluşan Seferihisar Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibi (SAK) eğitimler ve tatbikatlar sonrasında sınava girerek Hafif Seviye Arama ve Kurtarma Ekibi olarak AFAD’a  akredite olacak. 

 

İki gün boyunca süren tatbikatta Seferihisar Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibi alanlarda kurtarma istasyonları kurarak afetzedelere ulaştı. Enkazdan afetzede çıkarma, çadır kurma gibi en güç konularda da canlandırma yapan ekipler AFAD sınavına hazırlık yapıyor. 

Tatbikat hakkında bilgi veren Seferihisar  Belediyesi Afet İşleri Müdürü Hakan Alten, “Arama Kurtarma ekibimizin gece faaliyetlerini de içeren bugüne kadarki en kapsamlı eğitimini Doğanbey Ürkmez Bölge Amirliği yerleşkesi içinde yönetim ve eğitim üssünde gerçekleştirdik. 
Ekibin tüm imkan ve kabiliyetinin test edildiği eğitim, olası bir afet sonrası ekibin tüm günlük faaliyetinin planlı organizasyonunu kapsadı. Arama kurtarma faaliyetinin tüm evrelerinin uygulanmaya çalışıldığı eğitimde, ekip üyeleri verilen tüm görevleri standartlar kapsamında alana yansıtmaya çalıştı. 
Ekibimizin planlı eğitimlerine düzenli olarak devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir