enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2006
EURO
37,4852
ALTIN
2.886,95
BIST
9.010,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
25°C
Samsun
25°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Yağmurlu
21°C
Pazar Çok Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Giresun Eynesil’de kahverengi kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı 

Giresun Eynesil’de kahverengi kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı 
10.10.2024
0
A+
A-

Giresun Eynesil İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda, kahverengi kokarca böceği ile mücadeleye yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.

Aydın SARAL/ BHA-GİRESUN 
Giresun Eynesil İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda, kahverengi kokarca böceği ile mücadeleye yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.
Kaymakam Erkut Pamuk başkanlığında düzenlenen toplantıya Eynesil Belediye Başkan Vekili Haluk Okur, Ören Belediye Başkanı Soner Erkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrah Tomruk, Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoglu ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrah Tomruk, istilacı bir zararlı olan Kahverengi Kokarca’nın, 2017 yılında Artvin’den Türkiye’ye giriş yaptığını ve özellikle ekonomik açıdan önemli ürünler arasında yer alan fındık, elma, fasulye, mısır, kivi gibi yaklaşık 300 ürüne zarar verdiğini belirtti. Zararlının bir yılda 200-300 arasında yumurta bıraktığı ve tarımsal ürünlere doğrudan zarar verdiği vurgulandı.
Böcekle mücadele konusunda her dönemin farklı bir strateji gerektirdiği, şu an içinde bulunduğumuz Ekim-Kasım-Aralık aylarının kışlık mücadele dönemi olduğu ve bu dönemde depo, ahır, serendi, metruk binalar gibi yerlerde mekanik yöntemlerle böceklerin imha edilmesi gerektiği belirtildi. Popülasyonun yoğun olduğu durumlarda ise Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış biyosidal ürünlerle ilaçlama yapılmasının önemine dikkat çekildi. Kışlama döneminin ardından ise feromon tuzaklar ve kimyasal ilaçlarla mücadelenin sürdürüleceği, ayrıca zararlının doğal düşmanı olan “Samuray Arıları”nın salınmasının planlandığı ifade edildi.
Kaymakam Erkut Pamuk, mücadelenin planlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini, bu süreçte belediyeler, muhtarlıklar, çiftçiler ve ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışmasının hayati önemde olduğunu vurguladı. Belediye başkanları da zararlıya karşı gerekli özveriyi göstererek kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
2 1
1 13

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir