enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9767
EURO
38,0263
ALTIN
2.739,33
BIST
9.668,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
28°C
Samsun
28°C
Yağmurlu
Pazar Yağmurlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Yağmurlu
28°C

Çumra’da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

15 Temmuz darbe girişiminin 8’nci yılı dolayısıyla Çumra halkı, ellerinde Türk bayraklarıyla Sultan Abdülhamid Han Kültür Evi önünde toplandı.

Çumra’da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
16.07.2024
2
A+
A-

Programa; Çumra Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın, siyasi parti temsilcileri, birim amirleri, meclis üyeleri,  ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Program şehitler anısına saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı. Etkinlikler;15 Temmuz fotoğraf sergisi, Çumra Rehabilitasyon Merkezi Mehter ekibinin hazırladığı mehter gösterisi, 15 Temmuz şehitleri anısına yazılan şiir okumaları,15 Temmuz’un anlam ve önemini anlatan video gösterimleri, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile Türkü ve kasideler seslendirildi. Ayrıca etkinlik kapsamında; Çumra Müftülüğü Türk Tasavvuf  Musiki Korosu şehitler anısına ilahiler ve kahramanlık türküleri söyledi. Program Çumra Müftüsü Ali Abay’ın duası ile sonlandı.

“Kahraman Milletimiz Büyük Bir İşgal Girişimini Engelledi”

15 Temmuz şehitlerini anma programının açılış konuşmasını yapan Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın; “Yıllardır çeşitli yollarla devletimizin önemli kurumlarına haince sızan FETÖ terör örgütü, millet iradesini ve demokrasiyi hiçe sayarak devlete ve millete düşmanca bir yaklaşımla kirli emellerini en alçak şekilde açığa çıkarmıştır.  Ancak hainler bu necip milletin geçmişte ne destanlar yazarak bu günlere geldiğini unutmuştur. O gece bu kahraman millet, büyük bir işgal girişimini engellemiş; kutsal vatan toprağını haçlı işgaline terk etmek isteyenlere bir kez daha tarihi bir ders vererek hatırlatmıştır.

15 Temmuz, bize şu hakikati bir kez daha göstermiştir; Bu millet asil bir millettir, bu millet çok cesur bir millettir, bu millet esaret altına girme tehlikesi gördüğü anda hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatan söz konusu olduğunda bir anda aynı safta buluşan necip bir millettir. Milletimizin bağımsızlık azminin, ülkemiz üzerinde kurulan hain planlara karşı zafer kazanarak perçinlendiği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutluyorum. Cenab-ı Hak bir daha milletimize böyle bir gece yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

“Milletimiz İradesini Bir Avuç Darbeciye Çiğnetmemiştir”

Programda konuşan Çumra Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman Türk milletinin yaşadığı coğrafyayı Malazgirt savaşında olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de nasıl sahiplendiğine vurgu yaptı. Türkman; “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizi ve milletimizi yok etmek isteyen, devletin kurumların içerisine sızmış FETÖ terör örgütüne mensup bir grup vatan haini tarafından darbe girişiminde bulunulmuş ve kendilerine emanet edilen milletin silahlarını  bu aziz ve fedakar millete doğrultmuşlardır. O gece milletimiz; dil, din, ırk, mezhep ve parti ayrımı gözetmeden tek yürek olmuş ve ölümü göze alarak bu hain planı başarısızlığa uğratmıştır. Milletimiz o gece tüm fertleriyle tek yürek olmuş meydanları doldurarak iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir