enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
23°C
Samsun
23°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
24°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp: “Kars köylerinden 21. asırda Türkiye tablosu”

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp: “Kars köylerinden 21. asırda Türkiye tablosu”
21.09.2024
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars’ın Susuz ilçesi Ortalar (Ortakilise) köyünde, köylülerle bir araya geldi.

KARS-BHA

Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin bazı hükümlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması ve iptali için dün Danıştay’da dava açan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Bu davayı ülke genelinde taşımalı eğitim gören 750 bin köy çocuğunu ve ailelerini savunmak için açtık” demişti. CHP’li Alp, bugün de yönetmeliğin yarattığı sorunları yaşayan mağdur köylülerle bir araya geldi.

Kars’ın Susuz ilçesi Ortalar (Ortakilise) köyünde, köylüler ve köy muhtarıyla birlikte açıklama yapan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, sorunun yakıcı boyutlarını da gözler önüne serdi. CHP’li Alp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda durumu, “Çeyrek asır süren AK Parti iktidarından sonra ülkenin geldiği durum bu. İmam Hatip Okulları yoksa servis de yok yemek de yok! Okula gidemeyen öğrenciler, mahsulü para etmeyen mağdur köylüler … Kars Köylerinden 21. Asırda Türkiye tablosu” diyerek özetledi.

“Köylümüz günlük yol ve yemek ücretlerini karşılamakta zorlanıyor”

Ortalar köyünde milletvekili Alp’e yaşadıkları sıkıntıları anlatan köy muhtarı, köylerinde okula giden çocuklardan 5’nin imam hatip okullarına kaydedilmediği için devlet tarafından karşılanan servis ve yemek imkanlarından faydalanamadığını söyledi. Bu köylülerin çocuklarını her gün kendi imkanlarıyla ilçe merkezine götürdüklerini söyleyen köy muhtarı, “Köylümüz günlük yol ve yemek ücretlerini karşılamakta zorlanıyor. Öyle köylümüz var ki durumu hiç iyi değil. Ya bir hayvanımızı satacağız ya da gelirimiz süttür. Süttü de geçen yıl 15 liraya satıyorduk, bu sene sütçüler 14 liradan yukarı almıyor” diye yakındı.

İki bakana çağrı

Köylüleri dinleyen CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ ya çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Çeyrek asır süren AK Parti iktidarından sonra ülkenin geldiği durum bu. Geçen yıl Kars’ta 15 liraya satılan süt için bu yıl 14 lira öneriliyor. Bu sorun yakıcı bir sorun çünkü burada temel geçim kaynağı hayvancılık ve bu sorunun çözümü için bizim Tarım Bakanına bir önerimiz var. Litre başına 5 liradan az olmamak üzere doğrudan çiftçiye ödenmek üzere çiğ süt destek primi ödenerek bu bölgedeki süt üreticilerinin zararlarının karşılanmasını talep ediyoruz. Ayrıca köy çocuklarımız için servis ve yemek talep ediyoruz. Buradan hem Tarım Bakanına hem Milli Eğitim Bakanına Kars’ın Susuz ilçesi Ortalar köyünden köylülerimizle beraber çağrımızdır”

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir