enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1060
EURO
38,1439
ALTIN
2.879,18
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
25°C
Samsun
25°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C

“Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak”

“Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak”
20.09.2024
0
A+
A-

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor “TABİAT KARABÜK” Projesi Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, “Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak” dedi.

İşlenmeyen araziler tarıma kazandırılacak

Mayıs ayında Vali Yavuz’un başkanlığında tanıtımı yapılan ve kente katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini yaygınlaştırmayı hedefleyen “TABİAT KARABÜK” Projesi ile üretim alanlarının artırılması, bu konuda eğitimli ve bilgi sahibi üreticilerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca proje, işlenmeyen tarım arazilerinin tarıma kazandırılması, yöresel ve coğrafi işaretli tarım ürünlerinin tanıtım ve pazarlaması ile markalaşmaya yönelik çalışmalar yaparak ürün değerini artırmayı hedefleniyor. Ekoturizm ile farkındalık oluşturmak ve kısa vadede üreticiye ve milli ekonomiye katkı sağlamak da projenin önemli hedefleri arasında. Toplantıda; proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ve proje yürütme kurulu tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

20092024163817 82549 98094

“Projeyi çok ileriye taşıyacağız”

Sunumun ardından konuşan Vali Yavuz, “TABİAT KARABÜK Projesi, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine büyük katkılar sağlayacak bir projedir. Tıbbi ve aromatik bitkiler alanında yürüttüğümüz bu projeyle, atıl tarım arazilerimizi değerlendirecek ve yerel ürünlerimizi markalaştırarak ve katma değerli ürünler yetiştirerek Karabük’ü bu alanda öne çıkaracağız. Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projemiz henüz başlangıç aşamasında, tüm paydaşlarımızla birlikte projeyi çok daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

20092024163823 29313 73781

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir