enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
26°C
Samsun
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Bakan Uraloğlu: “Türkiye ve AB ulaştırmada güçlerini birleştiriyor”

Bakan Uraloğlu: “Türkiye ve AB ulaştırmada güçlerini birleştiriyor”
23.09.2024
1
A+
A-

Bakan Uraloğlu, projenin Avrupa Birliği ile ulaştırma alanındaki ilişkileri güçlendirmek adına atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı. Uraloğlu;

“Atlas Projesi, ulaştırma mevzuatını bütün yönleriyle kapsayan ilk çalışma olması nedeniyle özel bir öneme sahip. Proje kapsamında sürdürülebilirlik ve dijitalleşme ilkeleri doğrultusunda ELIT adını verdiğimiz bir mevzuat bilgi sistemini de hayata geçirdik. Bu sayede tüm ulaştırma mevzuatına tek bir kaynaktan erişim sağlanacak” dedi.

Proje kapsamında hazırlanan Mevzuat Uyum Stratejisi ve Eylem Planı ile gelecek dönemde yapılacak adımların belirlendiğini aktaran Uraloğlu, AB ile ulaştırma alanındaki iş birliğinin daha da güçlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Türkiye, jeo-stratejik konumuyla Avrupa ve Asya arasında önemli bir köprü rolü oynuyor. Ulaştırma alanında AB ile daha yapıcı ve etkin iş birlikleri geliştirmek için her türlü adımı atmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin 2053 vizyonu kapsamında ulaştırma altyapısına yapılan yatırımların, bölgenin ekonomik ve stratejik önemini artırdığını da vurguladı. Uraloğlu, demiryolu taşımacılığının çevre dostu bir alternatif olduğunu belirterek, demiryolunun yük taşımacılığındaki payını 2053’e kadar yüzde 5’ten yüzde 22’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir