enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6624
EURO
35,3873
ALTIN
2.511,53
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
30°C
Samsun
30°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C

ABB GENEL BAŞKANI M.BORA ZOR”FATURA YİNE BASINA KESİLİYOR ” DEDI

ABB GENEL BAŞKANI M.BORA ZOR”FATURA YİNE BASINA KESİLİYOR ” DEDI
29.05.2024
89
A+
A-

“Fatura yine basına kesiliyor”
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında basına yönelik kısıtlamalar başlarken, bu kez de SGK, basın kuruluşlarının ilan kaybına neden olacak bir düzenleme yaptı. Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Fatura yine basına kesiliyor.” dedi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında basına yönelik uygulamaya konulan kısıtlamaların ardından, bu kez de Sosyal Güvenlik Kurumu, basın kuruluşlarının ilan kaybına neden olacak bir düzenleme yaptı.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, kurum içi yayınladığı genelgeyle, kurum adına yapılan gayrimenkul satışlarında gazete ilanı için öngörülen rayiç bedel sınırını 500 bin liradan 2 buçuk milyon liraya çıkardı. Bu kararla gazetelerin resmi ilan gelirleri önemli ölçüde düşecek.
BASINA BİR DARBE DAHA
Tasarruf denildiğinde ilk olarak basın sektörünün akla geldiğini belirten Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Tasarruf tedbirleri ile birlikte basın kuruluşlarının ilan reklam gelirlerinde ciddi düşüş yaşandı. Abonelikler iptal edilmeye başlandı. Şimdi bir de bunun üzerine SGK’nın uygulaması geldi. SGK, bugüne kadar piyasa değeri 500 bin TL ve üzeri olan satışlarını, ilan yoluyla kamuoyuna duyuruyordu. Yeni uygulama ile, ilgili kurumun ilan yayımlama zorunluluğu getiren rayiç bedeli 500 binden 2,5 milyona çıkardı. Bu da gazeteler için ciddi bir gelir kaybı demek.
Zaten ayakta kalmak için büyük mücadele veren yerel basını bitirecek bu uygulamalardan vazgeçilmesini diliyoruz. Tasarruf denildiğinde ilk akla basın sektörünün gelmesinden bıktık. Basından tasarrufun, demokrasiye ve özellikle yerel demokrasiye zarar vereceğinin bilinmesini istiyor ve basına yönelik bu kararlardan vazgeçilmesini diliyoruz.
Ekonomik sıkıntının her sektörde ciddi şekilde hissedildiği bir dönemde, hayatta kalma mücadelesi veren basına bir darbe daha vurulmakta. Basın kuruluşları, bu uygulama ile ciddi bir gelir kaybına uğrayacaktır. Uygulamanın yeniden gözden geçirilerek iptal edilmesini bekliyoruz.”dedi.¨

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir