Deprecated: Creation of dynamic property SafirPanel::$dbField is deprecated in /home/gulcehaber/htdocs/gulcehaber.com/wp-content/themes/anka/safirpanel/files/php.8.2.php on line 0
Aile Bağları Bu Proje İle Güçleniyor - Gülce Haber
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0802
EURO
38,0525
ALTIN
2.835,98
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
25°C
Samsun
25°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
24°C
Pazar Yağmurlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Aile Bağları Bu Proje İle Güçleniyor

Aile Bağları Bu Proje İle Güçleniyor
29.08.2022
33
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Güçlü bir toplumun temeli ailedir. Biz de yaptığımız her projede aile bağlarının güçlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.
Her alanda Samsun’u geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığı ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.
Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunun SADEM’in (Aile Danışma ve Eğitim Merkezi) başlattığı Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi ile Büyükşehir Belediyesi kırsal bölgelerde yaşayan ebeveynler ve çocuklarına yönelik aile içi ilişkilerin güçlendirilmesini hedefliyor. Projeye Okul Öncesi Öğretmeni Kübra Açmak ve üniversite öğrencisi gönüllüler de destek veriyor.
İlki Çakırlar Mahallesi Köy Konağı’nda, ikincisi Akalan Mahallesi Köy Konağı’nda gerçekleşen ve yoğun ilgi gören anne-çocuk atölyeleri projesinde annelere; güvenli bağlanma nedir? Aşamaları nelerdir? Bağlanmayı güçlendiren oyun türleri nedir ve oyun oynayan anne baba olmak konularında sunumlar yapılırken, çocuklara da Psikolog Asena Begüm Zengin ve Okul Öncesi Öğretmeni Kübra Açmak tarafından duygu ve farkındalık etkinlikleri gerçekleştiriliyor.
Sunumun ardından anneler ve çocuklarının bir arada olduğu etkinlikler yapılıyor. Günün sonunda çocuklara kitap, oyuncak ve atıştırmalıkların bulunduğu paketler hediye ediliyor. Çalışmaların gerçekleştirileceği mahalleler için özel olarak tasarlanan el baskı afişleri etkinliği yapılıyor ve etkinlik sonunda baskı Köy Konağı’nda hatıra olarak bırakılıyor.
Güçlü Bir Toplumun Temeli Ailedir
Aile meselesinin hayati bir konu olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ”Biz, bugün güçlü bir millet, güçlü bir toplum isek sağlıklı bireylerimizin varlığındandır. Güçlü bir toplumun temeli ailedir. Ailelerimizin güçlü bir şekilde toplumdaki varlığını sürdürmesi gerekiyor. Biz de yaptığımız her projede aile bağlarının güçlendirilmesini hedefliyoruz. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız da bu amaçla Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi başlattı. Proje kapsamında ekiplerimiz köy köy dolaşarak oralarda yaşayan hanım kardeşlerimiz çeşitli konularda sunumlar yapıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir