enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
ALTIN
3.997,10
BIST
9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Türkiye Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Çanakkale’de Masada

Türkiye Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Çanakkale’de Masada
07.05.2025
2
A+
A-

Türkiye’nin Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Potansiyeli Çanakkale’de Tartışılıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Denizüstü Rüzgar Enerji Derneği (DÜRED) işbirliğiyle düzenlenen “Offshore Wind Türkiye 2025” etkinliği başladı. Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi alanındaki potansiyelinin tüm yönleriyle ele alındığı etkinlik, sektörün önde gelen paydaşlarını Çanakkale’de bir araya getirdi. Etkinliğe Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ve Gemi İnşa Sanayiciler Birliği (GİSBİR) gibi kurumlar destek veriyor.

Çanakkale’nin Deniz Üstü Enerji Alanındaki Konumu

Etkinliğin açılışında konuşan Çanakkale Valisi Ömer Toraman, dünya nüfusunun artan enerji taleplerine paralel olarak Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini belirterek, deniz üstü rüzgar enerjisinin bu süreçte kritik bir role sahip olacağını vurguladı. Vali Toraman, ❝Çanakkale’nin, Türkiye’nin enerji üretiminde önemli bir konumda olduğunu ve yüksek kıyı uzunluğu ile deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyelini en verimli şekilde değerlendirebileceğini❞ ifade etti. Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği Başkanı Murat Durak ise, Çanakkale’nin Türkiye’de deniz üstü rüzgar enerjisi santrallerinin kurulması planlanan beş bölgeden üçünün bulunduğu il olması nedeniyle etkinliğe ev sahipliği yapmaya en uygun yer olduğunu dile getirdi. Durak, Marmara Bölgesi’nin yanı sıra Ege Denizi’ndeki potansiyele de odaklanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Deniz Üstü Rüzgar Enerjisinin Katkıları ve Etkinlik İçeriği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, etkinliğin Türkiye için bir vizyon sunduğunu ve üniversitenin geleceğe yön veren bir kurum olarak bu sürece katkı sağlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Rektör Erenoğlu, ❝Deniz üstü rüzgar enerjisinin çevresel faydalarına dikkat çekerek, bu kaynağın küresel ısınmayı engelleme noktasında kritik bir yer tuttuğunu❞ söyledi. DÜRED Başkanı Murat Durak da, deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımlarının sadece enerji üretimine değil, aynı zamanda liman ve tersane gibi diğer sektörlerin gelişimine de katkı sağlayacağını ifade etti. Türkiye’nin ilk deniz üstü rüzgar enerjisi etkinliği olan “Offshore Wind Türkiye 2025”, enerji, denizcilik ve rüzgar enerjisi sektörlerinden uzmanları, kamu kurumlarını, yatırımcıları, türbin üreticilerini ve tersanecilik sektörü temsilcilerini ağırlıyor. Etkinlik boyunca Türkiye’deki deniz üstü rüzgar enerjisi projeleri, finansman ve yatırım imkanları, şebeke bağlantıları gibi konular masaya yatırılacak. Ayrıca, Karadeniz’e komşu ülkelerdeki rüzgar enerjisi potansiyeli de tartışılan gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir