enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
ALTIN
3.997,10
BIST
9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
22°C
Samsun
22°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Nisa Yediköylü Yazdı Çarşambayı sel aldı

Nisa Yediköylü Yazdı Çarşambayı sel aldı
26.10.2023
61
A+
A-

Bu güzel parçadaki Çarşamba tabikide Samsun şehrindeki güzel ilçemiz. Küçük, kasaba tipi olan Çarşamba ilimizde Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin kampüsü bulunmaktadır.Birçok öğrencinin hem sevdiği ama bir yandan sıkıldığı bir yer kabul ediyorum ki bende öyleyim ,  ama önemli olan bu sıkıntıyı kendi elimizdeki şartlarla gidermek. Bilindiği gibi İletişim Fakültesi’nde 4 bölüm bulunmakta ;
1. Radya , televizyon ve sinema ,
2. Gazetecilik ,
3. İletişim ve tasarım ,
4. Halkla ilişkiler ve tanıtım .

Okulun bu bölümlerle ilgili verdikleri imkanlar çok fazla. Okulumuzda stüdyolarımız bulunmakta , ekipmanlarımız ise eksiksiz ve bunun yanı sıra iş olanaklarıda sağlıyor ama bana kalırsa İletişim Fakültesi gibi aktif bir fakültenin Çarşamba’da olması benim için bir sorun çünkü şehir merkezi  ve merkezi kampüs araştırma yapabileceğimiz çok daha zengin bir yer iken ilçede kalmak bizler için dez avantaj.
Kaliteli bir çekim için doğal bir ortamı ve yeşilırmağı var belki ama iletişimci için bunlar biraz az kalır.

Tarihi Hititlere kadar dayanan Yeşilırmak Çarşamba halkı için önem taşıyan maneviyatı yüksek bir yer.  Ama Çarşambadaki insanların kafası estiğinde gidebileceği ilk yer diyebilirim.

Dönelim akademik ve mesleki konumuza. Bir İletişimciysen eğer bilmen gereken yazı yazmayı bilmek ,görsellerini özenle hazırlamak ve araştırmalarını sürekliliği olacak şekilde özenle tutmak,  yenilikten haberdar olup ona göre bir çizelge hazırlamaktır. Bir röportaj hazırlarken ,Haber yazarken ,sunumlarını yaparken hep yazıya ihtiyaç duyarız ama insanların ilk bakışta dikkat ettiği şey yazı değil görseldir. Bir görseli ne kadar yeni ne kadar anlamlı tutarsan insanları bu yazdığın yazıya teşvik edebilirsin. Onun dışında pasif bir görsel o yazıyı okumak yerine atlamaya neden olur. Yaptığın iş ne olursa olsun o işi ehliyle yaparsan el üstünde,göz önünde olursun hele ki iletişimciysen.

Sen değer verir özenirsen mutlaka karşılığını bulursun. Evvel zaman insanları boşuna dememiş “Ne ekersen,Onu biçersin” değersizleştirerek yaptığın bir işten alkış bekleyemezsin. Hocalarımızın bizi her zaman tembihlediği konu “Kendi gözünüze,kulağınıza hitap etmeyen hiçbir işi insanlara sunmayın” ve bizim en ufak yaptığımız bir projede dikkat ettiğimiz önemli detay olmuştu.

Toparlamak gerekirse hem fakültemizin ilerde merkez kampüste olmasını isterim , hemde kazanımlarımızı sahada hakkıyla işin ehli biri olarak icra etmek isterim…
Ankara’nın en büyük gazetesindeki bu ilk makalemde kendilerine çok değer verdiğim arkadaşlarımıza paylaşmak istedim. Netice itibariyle benzer duygulara sahibiz. İletişim Fakültesi öğrencilerine ve degerli hocalarıma selamlar…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir