enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5305
EURO
35,9880
ALTIN
2.998,12
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
25°C
Samsun
25°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
7°C
Pazar Hafif Yağmurlu
6°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C

KAYGILARIMIZA DAİR

KAYGILARIMIZA DAİR
13.02.2022
37
A+
A-

KAYGILARIMIZA DAİR
İbn-i Sina stres ve korkunun bir canlıyı nasıl yok ettiğini göstermek için bir deney yapar. Bu deneyde aynı kilo, aynı yaş ve aynı cinsteki iki kuzu aynı yemlerle beslenecek şekilde iki ayrı kafese koyar. Kuzuların yaşaması için tüm koşullar eşit şekilde sağlanmıştır. Ancak bu kafeslerin yanında bir kafes daha yer alır ve içinde de bir kurt vardır. Kuzulardan sadece bir tanesi kurdu görebilir.
Deneyin ilk zamanlarında hiçbir sorun yoktur ancak aradan zaman geçtikte kurdu gören kuzu yemek yememeye ve huzursuz davranmaya başlar. Gittikçe zayıflar ve güçsüzleşir. Kurdu görmeyen kuzu ise son derece sağlıklı ve huzurludur. Kurdu gören kuzu aradan geçen zaman sonunda yaşadığı stres ve korku yüzünden ölür.
İbn-i Sina’nın gerçekleştirdiği bu deney göstermektedir ki yoğun stres, kaygı, korku her canlıda olduğu gibi biz insanlara da oldukça zarar verir. Zihnimiz olumsuz duygu ve düşüncelerin etkisi ile yıpranır. Hayata olumsuz bakar ve kendisini motive etmez. Bununla birlikte zamanla fiziksel güçsüzleşme de meydana gelir.
Kaygı kendi kendine beslenir. Negatif düşüncelerin büyümesine izin verirseniz, sonunda çıldırmış gibi hissedebilirsiniz. Kaygı, bir tepeden aşağı yuvarlanan bir kartopu gibi birikebilir ve onu durduracak güce sahip olan tek kişi sizsiniz. Öncelikle olumsuz düşünceleri durdurmayı öğrenmelisiniz. Bu, düşünceler ortaya çıktıklarında onları tanımlamak anlamına gelir. Kendinizi müdahaleci düşüncelerinizi beslerken bulduğunuzda, kendinize şu soruyu sorun, ‘Bunun gerçekten olma ihtimali var mı?’ Geçmişi ve geleceği düşünmeyi bırakın ve endişeleriniz olmasaydı hayatınızın nasıl olacağını hayal etmeye çalışın.
Nasıl göz vitaminsiz, mide gıdasız, böbrek sıvısız kaldığı zaman maddi hastalıklar tezahür ediyor ise,
aynı şekilde insanın manevi uzuvlari hükmünde olan kalp, ruh, akıl, vicdan gibi azâlarımizda zehirli misali değersiz kifayetsiz yoran yıkıcı sözler ve muhabbetlere maruz kaldığı zaman, depolama alanı olan bilinci dolduruyor ve daha sonrasinda kaygi korku veya manevi ve ruhi hastalıklara sebebiyet veriyor.
Bu manaya binaen şu hükme varabiliriz; bütün ruhi hastalık ve sıkıntıların temelinde sınırlarını bilmemek korumamak ve sevmediğin is ortam veya muhabbetlerini icinde bulunmaktan gecer….
Gelin kendimize bir iyilik yapalım
Bugun adete olumsuzluk yonetimi gibi duran o kurtla ayni fanusa koyulan oz benliğimize o kurta sırtımızı dönmesini öğretelim ve farkindalik sağlayalım…
İsterseniz başarabiliriz
Dua ve selam ile hayırlı haftasonları
AYFER KARADEMIR
AİLE DANISMANI
MANEVI REHBERLIK UZMANI @ayferr_krdmr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir