enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,7841
EURO
43,3973
ALTIN
4.056,93
BIST
9.700,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Çok Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

Düzce’de Mühendis ve Mimarlara Afet Hasar Tespiti Eğitimi

Düzce’de Mühendis ve Mimarlara Afet Hasar Tespiti Eğitimi
12.05.2025
1
A+
A-

Düzce’de Afet Sonrası Hasar Tespit Eğitimine İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Katıldı

Düzce’de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Düzce İl Müdürlüğü işbirliğiyle kamu ve özel sektörden inşaat mühendisleri ile mimarlara yönelik “Afet Sonrası Hasar Tespiti Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitime, Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Afet Hasarları Tespiti Daire Başkanı Tuğrul Sezdirmez açılış konuşmalarıyla katkı sağladı.

Afet Sonrası Hasar Tespitinin Önemi Vurgulandı

Eğitimde, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper İlki, Dr. Cem Demir ve Arş. Gör. Tolga Çınar eğitimci olarak yer aldı. Eğitimciler, teorik bilgilerin yanı sıra saha tecrübelerini de katılımcılara aktardı. Farklı hasar türlerinin tanınması, doğru tespit yöntemlerinin uygulanması ve standartlara uygun raporlama esasları detaylı bir şekilde ele alındı. Eğitimin, Türkiye’nin deprem riski taşıyan yapısı göz önünde bulundurularak, olası afetler sonrasında etkin hasar tespitinin hayati önemine dikkat çekmek ve bu alandaki bilgi birikimini artırmak amacıyla düzenlendiği belirtildi. Özellikle 1999’da iki büyük deprem yaşayan Düzce’de bu tür bir eğitimin yapılmasına vurgu yapıldı.

Katılımcı Memnuniyeti ve Kurumsal Destek

Afet sonrası hasar tespiti eğitimine Türk Mühendisleri Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Düzce Temsilciliği de destek verdi. Her iki kuruluşa üye olan mühendis ve mimarların katılımıyla tamamlanan eğitimde, katılımcılar dersleri dikkatle takip ettiklerini ve önemli bilgileri yetkili ağızlardan öğrenmiş olmanın memnuniyetini dile getirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir