Çileli yolculuklar bitiyor
İlçelerde yaşayan yolcu ve minibüsçülerin yıllardır beklediği İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi Projesi’nin yüzde 53’ü tamamlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İlçe minibüsleri için aktarma merkezinin hizmete girmesiyle hem trafik yükü azalacak hem de vatandaşlarımızın şehir merkezine ulaşım sorunu ortadan kalkacak. Derdimiz ve heyecanımız Samsun için” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi bir yandan “Akıllı Şehir Trafik Güvenliği” projesi ile kent içi trafik sorununa neşter vururken, bir yandan da ilçelerden gelen toplu taşıma araçlarını tek bir merkezde topluyor. Geçtiğimiz yıl inşaatı başlayan İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin yüzde 53’ü tamamlandı.
TEK ARAÇLA MERKEZE GELECEKLER
Çevre saha betonu ve çelik konstrüksiyon imalatları tamamlanan ve bina içi işlerin devam ettiği merkezin inşaatı hızla yükseliyor. 8 milyon 786 bin liralık bir yatırım olan merkez hizmete açıldığında artık vatandaşlar tek bir araçla ilçeden şehir merkezine ulaşabilecek. İlçelerden gelen yolcuların ve minibüsçülerin yıllarca yaşadığı sorun bekleme yapmadan kullanılacak merkez ile birlikte artık tarihe karışacak.
ŞEHİR MERKEZİNE ULAŞIM SORUNU BİTECEK
İlçe minibüsleri için aktarma merkezinin hizmete girmesiyle birlikte şehir merkezine ulaşımdaki sorunların ortadan kalkacağını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Derdimiz ve heyecanımız Samsun için. Minibüsçülerin ve vatandaşlarımızın yaşadıklarını en iyi hisseden insanlardan biriyim. Bir şeye karar verirken masa başında karar vermiyoruz, halkın arasına karışıyoruz. İlçelerden gelen vatandaşların şehir merkezine ulaşmayla ilgili zorluğu vardı. Şimdi biz ortadan kaldırıyoruz. Özel aracı olana sorun yok. Bir minibüs 14 yolcu taşıyor şehre giremiyor. Bafra’dan gelen Samsun’da istediği yere gitmek istese 3 vasıta değiştirecek. Bir de dönüşünü düşünün. Vatandaşımız, başımızın tacıdır” dedi.
TRAFİK YÜKÜNÜ DE AZALTACAK
Transfer Merkezi hizmete açıldığında özel araçların şehre girişinde de azalma olacağını belirten Başkan Demir, “Yaptığımız hesaba göre aktarma merkezi hizmete açıldığında özel araçların şehre girişinde azalma öngörüyoruz. Sayım bunu gösteriyor. Bizim amacımız doğru ve optimum ulaşımı tesis etmek. Çünkü bizim için toplu ulaşımı kullanan insanların ekonomisi, güvenliği ve vaktinde ulaşması daha önemli. Sistemin oturması da aktarma merkezinin hizmete girmesiyle başlayacak. Bunu da ilçelerden gelecek halkımız gideceği yere tek araçla ulaşsın diye yapıyoruz. Şu anda merkezin yüzde 53’ü tamamlanmış durumda. Hızla yükselmeye de devam ediyor. En kısa sürede tamamlayıp hizmete açacağız” diye konuştu.