enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9959
EURO
38,0437
ALTIN
2.829,16
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
23°C
Samsun
23°C
Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

DURSUN ÇİFTİNİN 40. EVLİLİK YILDÖNÜMÜ

DURSUN ÇİFTİNİN 40. EVLİLİK YILDÖNÜMÜ
10.08.2021
96
A+
A-

DURSUN ÇİFTİNİN 40. EVLİLİK YILDÖNÜMÜ

Samsun’ un Ondokuzmayıs ilçesi, Engiz Mahallesi’ nde ikâmet eden; Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun ve eşi Havva Kaya Dursun’un; bugün ( 09 Ağustos ), 40. Evlilik Yıldönümleri olup, şair Dursun; duygu ve mutluluklarını, eşine ithâf ettiği bir şiiriyle dile getirdi.

3 epilepsi hastası çocukları Hasan Hüseyin ve Ahmet Mücahit’ i kaybeden, acılı anne ve babanın bir de Cansu Sultan adlı, yine epilepsi hastası kızları ise bazen hastanelerde bazen de everinde bakım ve tedavi görüyor. Alaeddin Dursun ve eşi Hava Kaya Dursun; hayatta kalan tek çocukları Cansu Sultan ile hayata tutunmaya çalışıyorlar.

TRT Haber’ e de  konu ve konuk olan Dursun Ailesi; çeşitli zamanlarda ” Yılın Annesi ” ve ” Yılın Babası ” seçilerek ödüller almışlardı. Alaeddin Dursun’ un edebiyat piyasasında  7 şiir kitabı bulunuyor ve kitap fuarlarına katılıyor.

Halk Şairi Alaeddin Dursun da  hayata şiirleri ve kızıyla tutunmaya çalışıyor. Bu arada; Alaeddin Dursun, eşiHavva  hanım için, evlerinin bahçesinde bir “Havva Kaya Dursun Botanik Bahçesi ” düzenledi.

Dursun Ailesi; bahçede ayrıca tavukları ile vakit geçiren ve yine evlerinin bahçesindeki çardakta; bu güne kadar yüzlerce misafiri ve ziyaretçilerini en iyi şekilde ağırlamaya devam edyorlar.

İşte Halk Şairi Alaeddin Dursun’ un; evliliklerinin 40.Yıldönümü nedeniyle, eşi Havva Kaya Dursun’ a ihafen yazdığı şiiri şöyle :

KIRKINCI YIL MAŞALLAH NAZA DEĞMEZ İNŞALLAH

Kırkıncı yıl maşallah evlilik yıl dönümü

Mevla’ya çok şükürler şaşırmadım yönümü

Unutamam seninle geçen güzel anımı

Ağustosun dokuzu saat on yedi yedi

Yar uzattı gülleri işte mutluluk dedi

Acı tatlı her günüm seninle geçti gülüm

Yanımda sen var iken vız gelir bana ölüm

Kanatsız tek meleğim elim ayağım kolum

Ağustosun dokuzu saat on yedi yedi

Yar uzattı gülleri işte mutluluk dedi

Alaeddin diyor ki gönlüm sevda doludur

Gönlüme gönül katan bu yol sevgi yoludur

Seven yürekteki aşk sevdalımın soludur

Ağustosun dokuzu saat on yedi yedi

Yar uzattı gülleri işte mutluluk dedi

Halk Şairi Alaeddin Dursun- Onokuzmayıs, Engiz Mah.

Haber . Oktay ZERRİN- Samsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir