enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2767
EURO
37,1841
ALTIN
3.004,92
BIST
8.879,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
SON DAKİKA
Piyasada her iki banknottan biri 200 TL
ANKARA-BHA Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), TUSAŞ’ın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine düzenlenen terör saldırısı sonrası terör örgütü PKK/YPG’ye ait toplam 120 hedefi vurdu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, MİT, terör örgütüne karşı düzenlediği operasyonlarına, belirlenen hedeflere ulaşıncaya kadar aralıksız devam edeceğini açıkladı.
Kuzey Kore askerleri Rusya’da
Kuzey Kore askerleri Rusya’da
MUĞLA-BHA Dernek başkanı Oktay Aşıcı’nın öncülüğünde gerçekleşecek olan etkinlikte, ünlü gazeteci-yazar Yusuf Kaplan konuşmacı olarak yer alacak. Konferans, 25 Ekim Cuma günü saat 20:00’da Milas Belediyesi Evlendirme ve Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Etkinlik, Milas’taki eğitimciler, öğrenciler ve gönüllüler için önemli bir bilgi ve fikir alışverişi platformu sunacak. Milli ve Manevi Değerlerin Önemi Vurgulanacak Yusuf Kaplan, konuşmasında milli ve manevi değerlerin genç nesillerin eğitimi üzerindeki önemi üzerinde duracak. Geçmişten gelen köklü değerlerin çağın gerekleriyle uyumlu bir şekilde geleceğe aktarılmasının yollarını ele alacak. Ayrıca, eğitim sisteminin bu değerler doğrultusunda nasıl şekillendirilmesi gerektiğine dair düşüncelerini paylaşacak. Dernek başkanı Oktay Aşıcı, böyle etkinliklerin toplumsal bilinçlenme ve gençlerin milli kimliklerine sahip çıkmaları açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. “Geçmişten güç alarak geleceği inşa etme” temasıyla düzenlenen konferans, tüm katılımcılara açık olacak ve önemli mesajların verileceği bir ortam sunacak ifadelerinde bulundu.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Piyasada her iki banknottan biri 200 TL

Piyasada her iki banknottan biri 200 TL
25.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Merkez Bankası verileri, yüksek enflasyon ortamında 200 TL’nin dolaşımdaki ağırlığının artırdığını gösteriyor. Bugün dolaşımdaki her iki banknotun birinin 200 TL olduğu, daha küçük değerli banknotların kullanımının ise hızla düştüğü belirtiliyor. Ekonomi yönetimi, artan talebe rağmen yeni yüksek değerli banknot basımına henüz sıcak bakmıyor.

200 TL banknot, ilk kez 2009 yılında dolaşıma girdiğinde 132 dolara eşdeğerdiydi. Ancak bugün, dolar karşısındaki değeri 5,8 dolara gerilemiş durumda. Döviz kuru artışları ve yüksek enflasyon, daha yüksek değerli banknot taleplerini artırmasına rağmen Merkez Bankası bu taleplere yanıt vermiş değil. Bankacılık sektörü, özellikle konut gibi yüksek tutarlı işlemlerde 200 TL banknotların bile yetersiz kaldığını vurguluyor.

Küçük değerli banknotların dolaşımdaki payının da düşüş gösterdiği kaydediliyor. Merkez Bankası verilerine göre 100 TL banknotların dolaşımdaki payı yüzde 19,1’e gerilemiş durumda. Diğer küçük değerli banknotların emisyon içindeki payları şu şekilde:

  • 50 TL: Yüzde 6,9
  • 20 TL: Yüzde 4,7
  • 10 TL: Yüzde 10,5

Artan enflasyon yalnızca kağıt paraları değil, madeni paraları da etkilemiş durumda. Darphane, bu yıl 25 kuruş basımını gerçekleştirmedi. Ayrıca, piyasaya sürülen 674 milyon madeni paranın yüzde 18’i 5 TL, yüzde 63,7’si ise 1 TL’den oluşuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir