enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
36,9430
ALTIN
3.029,88
BIST
8.781,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
SON DAKİKA
TEV ve ABB “Okutan Ankara” projesinin 2. yılını kutladı!
İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan İran’a saldırı mesajı
ARDAHAN-BHA Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı tarımsal ürün maliyet hesaplamaları kapsamında çiftçi ziyaretleri gerçekleştirdi. Tarımsal giderler ve gelirlerin doğru bir şekilde belirlenmesi amacıyla, İl genelini temsil edecek şekilde farklı köylerdeki çiftçilerle sahada birebir görüşmeler yapıldı. Müdürlük bünyesindeki ziraat mühendisleri, Merkez ilçede topografik olarak belirlenen köylerde çiftçilerin üretim sürecindeki maliyet bilgilerini topladı. Ardahan iline ait maliyet verileri, Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletildi. Ayrıca, çiftçilerin doğru beyan verebilmeleri için dijital veri girişleri de yapılarak süreç tamamlandı.
ANKARA-BHA Nahçıvan Devlet Üniversitesinin (NDÜ) ev sahipliğinde “Gelenekselden Dijitale Medya Araçlarında Dönüşüm” temasıyla düzenlenen etkinliğin açılışına RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, Türkiye’nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya, NDÜ Rektörü Elbrus İsayev, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. RTÜK Başkan Vekili Karadaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nahçıvan Türk kapısıdır” sözlerini hatırlattı ve etkinliği bu nedenle burada düzenlendiklerini bildirdi. Karadaş, düzenledikleri çalıştayın Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz bağ ve güvenin bir defa daha ilanı anlamına geldiğini belirtti. İletişim çağını yaşadıklarını ve medyanın da iletişimin en önemli ve en etkili aracı olduğunu söyleyen Karadaş, “Geleneksel medya artık çağın ihtiyaçlarına cevap veremediği gibi bu değişime ayak uyduramayanlar hızla tarihe karışıyor. Dijital medya çağımızın en belirleyici ve etkileyici sektörü haline geldi.” dedi. Karadaş, Türkiye’de internet erişim oranının yüzde 94,5 düzeyinde olduğunu kaydederek “Dijital medyanın ve yayıncılığın gelişimi sadece fırsatlar değil, aynı zamanda çeşitli zorluklar ve sorunlar da getiriyor. Dolayısıyla büyük bir hızla gelişim gösteren ve hayatımızın her alanında var olan bu sektörün belli kural ve kaidelere tabi olması kaçınılmazdır. Dijital medyanın da diğer alanlarda olduğu gibi düzenleme ve denetleme dışında kalması düşünülemez.” ifadelerini kullandı. Dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirten Karadaş, “Gazze’de, Lübnan’da büyük vahşet yaşanıyor. Bu durum kardeşliğimizin ne kadar önemli, ne kadar hayati olduğunu belgelediği gibi işbirliğimizi çok daha ileri götürmemiz gerektiğini de ortaya koyuyor. Azerbaycan’ın Karabağ zaferi önümüze yeni ufuklar açmıştır. Dijitalleşmenin sağladığı imkanları da kullanarak ortak tarihimize, dilimize, kültürümüze ve inancımıza sahip çıkarak milli kimliğimizi pekiştirmeliyiz.” şeklinde konuştu. Etkinlik, “Dijital Medyada İslamofobi”, “Geleneksel Radyonun Dijital Dönüşümü: Spotify & Podcast”, “Medya Araçlarındaki Dönüşüm ve RTÜK’ün Değişen Rolü”, “Medya Araçlarında Görsel Dilin Evrimi”, “Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı: Zorluklar ve Çözümler”, “Medya Araçlarında Kültür Aktarımı Bağlamında Çizgi Filmler” gibi akademik sunumlarla devam etti. Azerbaycan ve Türkiye’nin yanı sıra etkinlikte Bosna-Hersek, Fas, Filistin, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Libya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Tunus, Karadağ’dan 26 yüksek lisans öğrencisi yer aldı. Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’nin gönül coğrafyasındaki diğer ülkeler arasında bağ kurulmasında aracı olacak gençlerin, görsel ve işitsel medya uygulamalarında deneyim kazanmalarını ve mevcut sosyokültürel bağlarını güçlendirmelerini temin etmek ve geleceğe ışık tutmak amacıyla gerçekleştirilen çalıştay, çeşitli etkinliklerle 27 Ekim’de Kars’ta sona erecek.
Benzin ve motorinin litre fiyatına zam!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TEV ve ABB “Okutan Ankara” projesinin 2. yılını kutladı!

TEV ve ABB “Okutan Ankara” projesinin 2. yılını kutladı!
23.10.2024
0
A+
A-

NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) ev sahipliğinde resepsiyona Ankara Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Şevket Bülend Yahnici, Ankara Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Yasemin Türkoğlu TEV Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.

AKK’de düzenlenen resepsiyon kokteyl ile başladı. İki bursiyer öğrencinin çello konserinin ardından, TEV gönüllüsü ressamların bağışladığı eserler müzayedeye sunuldu. Elde edilen gelir, öğrencilere burs sağlamak amacıyla kullanılacak.

TEV Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Ankara Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Yasemin Türkoğlu ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar konuşmalarında, projeyi ve eğitim alanındaki desteklerini vurguladılar.

WhatsApp Image 2024 10 23 at 15.28.01

Resepsiyona katılamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, video mesajında, “İş birliği içerisinde hayata geçirdiğimiz ve bu yıl ikinci yılını kutladığımız Okutan Ankara projemizle Ankara’mızda eğitim gören üniversite öğrencilerine burs desteği sağlıyoruz. Bu projemizle gençlerimizin eğitim süreçlerinde karşılaştıkları maddi zorlukları hafifletmeyi ve daha iyi bir gelecek inşa etmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Değerli Ankara halkının destekleriyle Okutan Ankara projemizin ilk yılında birçok üniversite öğrencimize burs imkanı sağladık. Gayemiz daha fazla öğrenciye ulaşarak gençlerimizin yoluna ışık tutmak. Aranızda bulunamayacağımı üzülerek belirtiyor. Bu geceyi sizlere emanet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

WhatsApp Image 2024 10 23 at 15.22.04

TEV Başkanı Tekbaş, “Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Türk Eğitim Vakfı, çeşitli belediyelerle birlikte Okutan projeleri yürütmektedir. Okutan Ankara projesi sayesinde gençlerimize fırsat eşitliği sunulmakta, onlara ışık olmaktayız. Türkiye’nin geleceği gençlerimizle şekillenecek” diye belirtti. Ayrıca, 57 yıl önce Türk Eğitim Vakfı’nın kurulmasında yer alan hayırseverleri anarak, bugüne kadar 300 bine yakın burs verildiğini ifade etti.

Kadınların eğitimine pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurgulayan Tekbaş, “Çünkü kızlar, geleceğin anneleri ve evde öğretmen olurlar” dedi.

WhatsApp Image 2024 10 23 at 15.15.54

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, “Türkiye’de her şeyin bozulduğu gibi maalesef eğitimde içler acısı… Belediye başkanları olarak her gün dinliyoruz. Sokaktaki vatandaşı dinliyoruz, öğretmenleri dinliyoruz, üniversite hocalarını dinliyoruz. Her gün geriye giden bir eğitim sistemi, üretmeyen bir eğitim sistemi… Ne için okuduğunu bilmeyen bir öğrenci, okulu bitirdiğinde nereye yerleşeceğini bilmeyen bir öğrenci ve maalesef aynı şartlarda okutmadığınız çocukları, aynı imkanlarla okutmadığınız çocukları aynı bir imtihanla değerlendirerek üniversiteye alıyorsunuz. Bu adaletli de değil, insani de değil. Bu sene 500 binin üzerinde çocuğumuz maalesef yurt bulamadığı için, ailesinin bir ev tutamadığı veya bir yurda para yatıramadığı için okula kaydını yaptıramamış bir durumdayız. Bu resmi devletin rakamları. Böyle bir dönemde devlet okulları ikinci sınıf bir okul haline gelmiş. Belediyeler okullardan elini çekseler pislik içerisinde kalacak. Ben 16 senedir Ankara’da Yenimahalle’de belediye başkanlığı yapıyorum. Her sene milyonlarca lira bütçemden devlet okullarına ayırıyorum. Çevre düzenlemesi, arızası, tadilatı her konuda yardımcı oluyoruz. Siyasi olarak bunu da engellemeye çalışanlar var ama mecburiyet karşısında dirençli öğretmenlerin, müdürlerin, idarecilerin sayesinde alıyor, yapıyoruz. Değerli arkadaşlarım, Yenimahalle Belediyesi olarak eğitime büyük destek veriyoruz. Çünkü Türkiye, eğitim sistemini düzeltmediği müddetçe diğer sorunlarını çözemez.” ifadelerini kullandı.

Yaşar, belediyelerin okullara desteğinin önemini vurgularken, “Eğitim sistemini düzeltmeden diğer sorunlarımızı çözemeyiz” dedi.

WhatsApp Image 2024 10 23 at 15.29.04

WhatsApp Image 2024 10 23 at 15.14.51

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir