enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2483
EURO
37,0971
ALTIN
3.008,86
BIST
8.698,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C
SON DAKİKA
Esas sorunların görünmez kılındığı Bir Sürece İzin Vermeyeceğiz
Kaçkar Turizm Birliği toplantısı Artvin’de yapıldı
22 Ekim Dünya Kekemelik Günü
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye tepki!
BHA Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, 81 il müdürlüğünde görev yapan personelin mesleki gelişimini desteklemek için başlatılan yenilikçi hizmet içi eğitim programı, kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması amacıyla, personelin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlandı. Kars, Diyarbakır, Aydın, Bingöl, Mardin, Kocaeli, Iğdır ve Yalova’da gerçekleştirilen Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programları, bu hafta Muş, Trabzon, Samsun, Bolu, Adana, Osmaniye ve Kırıkkale’de eş zamanlı olarak devam ediyor. 7 ilde 5 gün devam edecek eğitimlerde, il müdürlüklerine bağlı kurum ve kuruluşlarda; aile ve toplum, çocuk, kadın ile engelli ve yaşlı hizmetleri alanlarından farklı disiplinlerde görevli 1.121 meslek elemanı yer alıyor. Bu kapsamda Kırıkkale’deki eğitime Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adil Çalışkan, Bakanlığın Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Öz ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Alparslan Çevik katılırken, Adana ve Osmaniye’de devam eden eğitimlere ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ile Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Hüseyin Kaya katıldı. İl müdürlüklerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan eğitimlerde, bakanlıkta görevli eğiticilerin yanı sıra Karadeniz Teknik, Abant İzzet Baysal, Düzce, Karabük, Sakarya üniversitelerinden alanında uzman akademisyenler ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığından uzman eğiticileri görev alıyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Esas sorunların görünmez kılındığı Bir Sürece İzin Vermeyeceğiz

Esas sorunların görünmez kılındığı Bir Sürece İzin Vermeyeceğiz
22.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Özgür Özel: “Esas Sorunların Görünmez Kılındığı Bir Sürece İzin Vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Cezaevi’nde yaptığı ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demirtaş’ın önemine vurgu yapan Özel, Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda doğru adımlar atılması gerektiğini belirtti. “CHP bu konuda engelleyici olmayacaktır. Tarih önünde üzüntü duyacağımız bir pozisyonda kalmayacağız” dedi.

Demirtaş ve Mızraklı ile yaptığı görüşmelere değinen Özel, “Demirtaş, partisinin Eş Genel Başkanıyken bir gece yarısı operasyonuyla cezaevine konuldu. Bu durum, Türkiye’nin siyasi tarihine utanç verici bir iz bıraktı” ifadesini kullandı. Ayrıca, “Kadınların, çocukların güvende olmadığı bir ülkede toplumsal barış nasıl sağlanabilir?” diyerek toplumsal barışın sağlanmasında kadın haklarına vurgu yaptı.

Özel, Demirtaş’ın çağrı metninde “İlk düğmeyi doğru iliklemeli, toplumsal barışa erkek egemen dili terk ederek başlamalıyız” sözlerini paylaştı. “Ben Demirtaş’ın kitaplarının hemen hepsini okudum. Seher kitabında yer alan ‘içimizdeki erkek’ ifadesine dikkat çektim” dedi.

“Türkiye’nin sorunları TBMM’nin odakta olmadığı hiçbir şey sonuç almadı, almayacak” diyen Özel, TBMM’nin önemini vurgulamaya devam edeceklerini belirtti. Demirtaş ile iletişim halinde olma konusunda bir mutabakata vardıklarını ifade etti.

Özel, “Önümüzdeki süreçte yoksulluğun, işsizliğin görünmez kılındığı bir sürece izin vermeyeceğiz. Gerçek sorunları doğru yerden tartışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Fetullah Gülen’in ölümüne dair sorulara yanıt veren Özel, “Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır. Koca bir sermaye bıraktı ve bununla birlikte büyük bir siyasi güç” dedi.

Son olarak, İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa’nın ilk dört maddesine ilişkin açıklamalarını değerlendiren Özel, “Bu konuda siyasi değerlendirmemiz nettir. Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılmasına kapalıyız” dedi.

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir