enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2319
EURO
37,0134
ALTIN
3.014,04
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Mansur Yavaş, Çiftçilere 1 Milyar Lira Destek Verdiklerini Açıkladı

Mansur Yavaş, Çiftçilere 1 Milyar Lira Destek Verdiklerini Açıkladı
22.10.2024
2
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar’da Çiftçilere Destek Verdiklerini Açıkladı

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar’da yaptığı ziyaretlerde çiftçilere yönelik 1 milyar lira destek sağladıklarını vurgulayarak, “Ankara’da insanları tarıma yeniden yönlendirirken onlara yeni bir şey öğretmiyoruz; en iyi bildikleri işi yaparak para kazanmalarını sağlıyoruz. Onlar kazandıkça biz de torunlarımızın gıda güvenliğini garanti altına almış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş, Afyonkarahisar’daki ziyaretlerine önce Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı makamında ziyaret ederek başladı. Ardından partisinin İl Başkanlığı’na geçen Yavaş, İl Başkanı Faruk Duha Erhan’ı da ziyaret etti. Cuma namazını kılan Yavaş, namazın ardından Zafer Meydanı’nda halkla bir araya geldi. Ayrıca Zafer Müzesi’ni de ziyaret ederek Kurtuluş Savaşı sırasında kullanılan savaş malzemeleri ve diğer tarihi materyalleri inceledi. Yavaş, burada protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘Afyonkarahisar Milli Mücadele Rotası’nın Önemli Merkezlerinden Biri’

Başkan Yavaş, konuşmasında Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak Milli Mücadele Rotası’nı oluşturduklarını belirterek, bu rotanın en önemli merkezlerinden birinin Afyonkarahisar olduğunu ifade etti. Yavaş, “Ankara’ya, Anıtkabir’e Ege’den yıllık 3-4 milyon turist geliyor. Bu gelen turistlerin Milli Mücadele Rotası üzerinden Afyonkarahisar, Sivrihisar ve Polatlı üzerinden Ankara’ya gelmelerini sağlayacağız. Bu, Afyonkarahisar için çok önemli olacak. Çarşıda gezerken gördüğüm kadarıyla Afyon dışından gelen birçok misafir var. Bu rotanın oluşturulması, buraya gelen ziyaretçi sayısını en az 10 kat artıracaktır. Bu durum, hem burada yaşayanların tarihi eserlerini görmesi hem de Afyonkarahisar kültürünün tanıtılması açısından büyük bir fırsat sunmaktadır” dedi.

‘Tarım Son Derece Stratejik Bir Sektördür’

Başkan Yavaş, tarıma verdikleri desteklere dikkat çekerek, “Bir kentin yeniden canlanması için üretim şarttır. Üretim için gerekli koşulların devlet tarafından sağlanması gerekir. Son 20-30 yıldır tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar, insanların tarımı terk etmesine yol açtı. Ayrıca köy okullarının kapatılması nedeniyle insanlar şehir merkezlerine göç etmek zorunda kaldı. En iyi bildikleri işi yapmadılar, bunun yerine bilmedikleri işlerde asgari ücretle çalışmak zorunda kaldılar. Ankara’nın sadece yüzde 3’ü beton binalarla dolu, geri kalan yüzde 97’si boş ve bunun da yarısı tarıma uygun” şeklinde konuştu.

Yavaş, destekledikleri tarım projeleri hakkında bilgi vererek, “Üç yıl önce yaptığımız tarım kurultayında, sağladığımız 600 milyon liralık desteğe karşılık çiftçilerimizin 4,5-5 milyar lira gelir elde ettiğini gördük. Bugün itibarıyla Ankara’da çiftçilere verdiğimiz destek 1 milyar lira. Eğer tarıma gereken önemi vermezsek, dışarıdan çok daha yüksek maliyetlerle gıda almak zorunda kalacağız. Tarım, son derece stratejik bir alandır” dedi.

‘Türkiye, Eskiden Kendi Kendine Yeten Bir Ülkeydi’

Başkan Yavaş, pandemi döneminde Ukrayna ve Rusya’nın Türkiye’ye buğday göndermediğini anımsatarak, “Türkiye, geçmişte kendi kendine yetebilen bir ülkeydi. Ancak yanlış politikalar nedeniyle böyle bir duruma düştük. Bu nedenle tarıma destek vermek bizim için çok önemli. Ankara’da tüm çiftçilerimizin bu sistemleri kullanarak üretim yapmalarını sağlıyoruz. Uydudan tarlaları takip ediyor, herhangi bir sorun olduğunda çiftçiye cep telefonuyla mesaj gönderiyoruz. Alım garantileri, mazot, tohum, fide ve kendi ürettiğimiz sıvı gübreyi ücretsiz olarak sağlıyoruz. Yeter ki üretim yapsınlar. Çiftçilerimiz, bizim için üretim yaparken aynı zamanda para da kazanacaklar” dedi.

Afyon’da 600 bin ton buğday ve arpa üretimi olduğunu öğrendiğini belirten Yavaş, “Bu miktarı inşallah 1 milyon tona çıkaracağız. Çünkü burada tarım yapmaya uygun alanlar mevcut ve insanlar en iyi bildikleri işi yapıyorlar. Biz, Ankara’da insanları tarıma yönlendirirken yeni bir şey öğretmiyoruz; en iyi bildikleri işi yaparak kazanç sağlamalarını destekliyoruz. Böylece torunlarımızın gıda güvenliğini de garanti altına almış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, meydanda yaptığı konuşmanın ardından Afyonkarahisar Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde personelle bir araya gelerek öğle yemeğinde buluştu. Yemekte kendi tabildotunu alarak masasına geçen Yavaş, personelle birlikte yemek yedi. Ziyaretinin son kısmında, Afyonkarahisar Belediyesi’nin kendi arazisine buğday ve arpa ekimi gerçekleştireceği programa katılan Yavaş, Belediye Başkanı Burcu Köksal ile birlikte tohum serpti. Başkan Köksal ile tarım makinesinde poz veren Yavaş, ardından Afyonkarahisar’dan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir