enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
26°C
Samsun
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Yağmurlu
21°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesindeki Bingöl’lü 9 İsim

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesindeki Bingöl’lü 9 İsim
22.09.2024
4
A+
A-

ABD Stanford Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, Amerikalı ve Hollandalı bilim insanları tarafından yürütülen çalışma sonucunda yayınlanan ‘Dünyanın en etkili bilim insanları’ listesinde Bingöl Üniversitesi Rektörü Çelik dahil 9 isim yer aldı.

Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi olarak Türkiye’nin en etkili 18. bilim insanı unvanını kazanarak Ziraat Fakülteleri arasında 1. sırada yer aldı.

Listeye giren diğer akademisyenler arasında sırasıyla Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Doç. Dr. Ahmet Benli, Prof. Dr. Feride Akman, Prof. Dr. Ferdi Akman, Doç. Dr. Mehmet Akif Akyol, Doç. Dr. Şenol Çelik ve Prof. Dr. Cemil Aydoğan yer aldı. Bu isimler, farklı bilim alanlarındaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

En Etkili Bilim İnsanları Listesi Oluşturma Kriterleri

Dünyanın en etkili bilim insanları listesi, çeşitli uluslararası ölçütlere dayanarak oluşturuldu. Detaylı kriterlere göre sıralanan listede, “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki farklı kategoride hazırlanan listede, dünyada yüzde 2’lik dilim içerisinde sıralandı. Bu kriterler arasında şunlar bulunuyor:

Nitelikli Yayın Sayısı: Akademik dergilerde yayımlanan makalelerin sayısı.

Yayınların Yer Aldığı Derginin Etkisi: Yayınların bulunduğu dergilerin prestiji ve etkisi.

Patent Sayısı: Araştırmaların uygulamaya dönüşmesi için alınan patentlerin sayısı.

Atıf Sayısı: Diğer bilim insanları tarafından yapılan atıflar.

h-indeks ve hm-indeks: Bilim insanlarının yayınlarının kalitesi ve etkisini ölçen indeksler.

Makale Sayısı: Toplam yayımlanan makale sayısı.

Atıf Alan Makale Sayısı: Diğer çalışmalarda atıf yapılan makale sayısı.

Bu kriterler, bilim insanlarının akademik kariyerleri boyunca sağladıkları etkiyi ve katkıları objektif bir şekilde değerlendirmek amacıyla kullanılıyor.

Bingöl Üniversitesi’nin bu başarıları, Türkiye‘nin akademik gücünü uluslararası arenada temsil ederek bilimsel araştırmaların önemini bir kez daha vurgularken, bu tür başarıların, üniversitenin araştırma ve akademik mükemmeliyet hedeflerini pekiştirerek yeni nesil bilim insanları için ilham kaynağı olduğunun da altı çizildi.

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir