enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
30°C
Samsun
30°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Yağmurlu
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Anadolu Basın Birliği’nden Atakum Belediyesi’ne Sert Tepki!

Anadolu Basın Birliği’nden Atakum Belediyesi’ne Sert Tepki!
18.05.2024
288
A+
A-

Samsun Anadolu Basın Birliği, Atakum Belediyesi’nde yaşanan skandala yönelik sert bir açıklama yayınladı. Birlik, gazetecilik mesleğine yapılan bu ağır hakareti şiddetle kınayarak, olaya tepki gösterdi.

Anadolu Basın Birliği Genel Sekreteri ve Samsun Şube Başkanı Turhan Akşen’in açıklamasında, 10 yılı aşkın süredir gazetecilik yapan ve T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından basın kartı verilen Gazeteci Zerrin Somuncu’nun, 31 Mart 2024 seçimleri sonrasında değişen belediye yönetimi tarafından “Başkan talimatı” gerekçesiyle “Temizlik Görevlisi” olarak görevlendirildiği belirtildi. Somuncu, daha önce Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde “Gazeteci” unvanıyla çalışıyordu. Fotoğrafçı ve kameraman arkadaşlarının da benzer şekilde, taş parke döşeme ve sokak süpürgeciliği gibi işlere yönlendirildiği ifade edildi.

Akşen, Atakum Belediyesi’nin bir gazeteciyi “sürgün” ederek sadece Zerrin Somuncu’ya değil, tüm gazetecilere ve basın özgürlüğüne saldırdığını vurguladı. Bu durumun, gazetecileri susturmayı ve demokrasinin temel taşlarından birini hedef almayı amaçladığını belirtti.

Açıklamada, CHP Genel Başkanı’nın ziyareti sırasında yaşanan bu skandalın yalnızca belediyenin değil, partinin de sorumluluğu olduğu ifade edilerek, CHP’nin basın özgürlüğüne bakış açısının sorgulanması gerektiği dile getirildi. Parti liderinin, böylesi olayların yaşandığı belediyelerdeki uygulamaları sorgulaması ve gerekli adımları atmaktan kaçınmaması gerektiği belirtildi.

Anadolu Basın Birliği, Zerrin Somuncu’nun yaşadığı haksızlığa sessiz kalmayacaklarını ve sonuna kadar yanında olacaklarını bildirerek, bu olayı tüm basın kuruluşlarına ve kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı. Somuncu’nun görevine iade edilmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti.

Ayrıca, CHP Genel Başkanı’nın Samsun’a geldiğinde bu skandalı gündeme getirmesi ve bir gazetecinin bu şekilde aşağılanmasının kabul edilemezliği konusunda girişimlerde bulunması gerektiği vurgulandı.

Basın özgürlüğüne ve demokrasiye inanan tüm vatandaşlara, Zerrin Somuncu’ya ve tüm gazeteci camiasına destek olma çağrısı yapıldı. Bu tür haksızlıkların tekrarlanmaması için sesin yükseltilmesi ve basın özgürlüğünün korunması için mücadele edilmesi gerektiği ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir