-KONYA-KARAMAN ARASINDA 448 BİN 245 YOLCU YHT’Yİ TERCİH ETTİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda 1 milyon 194 bini aşkın yolcunun seyahat ettiğini açıkladı ve “Konya-Karaman arasında da 448 bin 245 yolcu YHT’yi tercih etti. Demiryolu yatırımlarına ağırlık verdiğimiz bir döneme girdik. Şehir içi raylı sistemler ile birlikte devam eden demiryolu yatırım bütçemiz 27 milyar dolara ulaştı” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT hattı ile ilgili açıklama yaptı. YHT hattının 8 Ocak 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açıldığını belirten Karaismailoğlu, hızlı, güvenilir ve konforlu ulaşımın vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.
Bir yılda Karaman-İstanbul-Karaman güzergahında 472 bin 532, Karaman-Ankara-Karaman güzergahında 721 bin 782 olmak üzere toplam 1 milyon 194 bini aşkın yolcunun YHT ile yolculuğu tercih ettiğini bildiren Karaismailoğlu, “Konya-Karaman arasında da 448 bin 245 yolcu YHT’yi tercih etti. İstanbul-Karaman arasında 2, Ankara- Karaman arasında 4 olmak üzere toplam 6 sefer gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, bayram ve sömestre tatillerinde artan talebi karşılamak üzere ek seferler de düzenliyoruz. Bir yılda Karaman-İstanbul arasında günlük ortalama 1313, Karaman-Ankara arasında günlük ortalama 2 bin 5 yolcumuzu ağırladık” dedi.
ANKARA-KARAMAN ARASI 2 SAAT 40 DAKİKAYA DÜŞTÜ
YHT ile taşına sekizinci ilin Karaman olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, Konya-Karaman arasındaki seyahat süresinin ortalama 40 dakikaya, Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresinin de 2 saat 40 dakikaya düştüğünün altını çizdi. Karaismailoğlu, İstanbul-Karaman arasındaki seyahat süresinin de 6 saat olduğunu ifade etti. Ankara güzergahında Eryaman, Polatlı, Selçuklu, Konya, Çumra olmak üzere 5 ara istasyon bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu, İstanbul hattında ise Bostancı, Pendik, Gebze, İzmit, Arifiye, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir, Selçuklu, Konya, Çumra ara istasyonlarının bulunduğunu kaydetti.
“Diğer taraftan 102 kilometrelik Konya–Karaman hızlı tren hattı ile sadece yolcu taşımacılığı değil, yük taşımacılığında da hız ve kapasite artırıldı” diyen Karaismailoğlu, kapasitesi 60 çift trene çıkarılan hatta yük trenlerinin de işletilmeye başlandığını ve bir yılda hattan taşınan toplam yük miktarının 1 milyon 742 bin net ton olduğunun altını çizdi.
DEMİRYOLU AĞIRLIKLI YATIRIM SÜRECİNE GİRDİK
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Konya- Karaman hızlı demiryolu hattının Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye –Gaziantep’e uzatılması çalışmalarının devam ettiğinin altını çizerek, “Ulaştırma 2053 Vizyonumuzu açıkladık. Bu vizyon çerçevesinde de hızlı trenle buluşan il sayımızı 52’ye çıkaracağız. Demiryolu ağırlıklı yatırım sürecine girdik. Şehir içi raylı sistemler ile birlikte devam eden demiryolu yatırım bütçemiz 27 milyar dolara ulaştı. Türkiye Yüzyılı ile ülkemizi yepyeni ve tarihi başlangıca daha hazırlıyoruz. Biz günlük tartışmalar yerine işimize, Türkiye’nin geleceğine odaklanıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki çalışmalarımızla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.