enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
28°C
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Atakum’da “2.Yüzyılımızda Su Yönetimi” Konferansı

Atakum’da “2.Yüzyılımızda Su Yönetimi” Konferansı
25.03.2023
29
A+
A-

Dr. Baran Bozoğlu

doğru su yönetimi için uyardı

Atakum’da  “2.Yüzyılımızda Su Yönetimi” başlıklı konferans veren Dr. Baran Bozoğlu dünyada yaşanan su krizi ile mücadelede uygulanan yöntemlerin önemine dikkat çekti.

Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğinde “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında  “2.Yüzyılımızda Su Yönetimi” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı ve eski TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Baran Bozoğlu iklim krizi, kullanılabilir suyun mevcut durumu ve ülkemizde uygulanan su politikaları hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi.

“DÜNYA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ KONUŞUYOR”

İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu küresel ısınmanın etkilerinin somut bir şekilde görüldüğünü belirterek şöyle konuştu: “Dünyanın ortalama sıcaklığı Sanayi Devrimi’ne göre 1,1 santigrat derece artmış durumda. Şu anda 1,1 santigrat derecelik sıcaklık artışının ekosistemdeki yansımalarını görüyoruz. Bu artış, İç Anadolu Bölgesi’nde kuraklık, Karadeniz Bölgesi’nde yağışın şiddetlenmesi ve kısa sürede çok yağışın gelmesi demek.Tabii ki her coğrafyanın kendi problemi var. İklim değişikliği ne yazık ki bizim içinde olduğumuz bir süreç. Artık dünya iklim değişikliğine uyumu konuşmaya başlıyor”

SU KRİZİ İLE MÜCADELEDE

UYGULANAN POLİTİKA ÖNEMLİ

Türkiye’de İklim değişikliği ve su krizi ile mücadele için yeterli teknolojik altyapının olduğunu belirten Dr. Bozoğlu uygulanacak su politikalarının önemine dikkat çekerek “İklim değişikliğinin yarattığı sel gibi felaketler bulunuyor. Biz bunu son olarak Şanlıurfa’da yaşadık. Aynı zamanda içme su kaynaklarına ulaşmada problemler yaşıyoruz. Dolayısıyla bizim iklim değişikliğine uyumlu hale gelmemiz, suyumuzu doğru yönetmemiz ve su kaynaklarımızı korumamız lazım. Kirliliği önlememiz ve ileri arıtma teknolojileri kullanmamız gerekiyor. Sadece evlerimizde, iş yerlerimizde değil; tarımda ve sanayide de su kullanımına dikkat etmeliyiz.Tarımda yüzde 74 oranında,sanayide ise yüzde 20 oranında su tüketiliyor. Bu oranları azaltıp su kaynaklarımızı korursak iklim değişikliğine karşı dirençli oluruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir