enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5548
EURO
35,0908
ALTIN
2.467,23
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
28°C
Samsun
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’da 3 Mayıs Etkinlikleriyle Türkçüler Bir Araya Geldi

Samsun’da 3 Mayıs Etkinlikleriyle Türkçüler Bir Araya Geldi
04.05.2024
186
A+
A-

Türk Ocağı Samsun Şubesi ve Büyük Türk Turan Hareketi Derneği işbirliğiyle, 3 Mayıs Türkçülük günü kutlandı. Etkinlikler, 3 Mayıs 1944 Türkçülük-Turancılık Günü’nün 80. yılında, Hüseyin Nihal Atsız ve 34 arkadaşının Turancılık suçlamasıyla tutuklanmalarının yıl dönümünde düzenlendi. Türk Ocağı Samsun Şubesi ve Büyük Türk Turan Hareketi Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler, Atatürk Şeref Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Türk Ocağı Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan, konuşmasında şunları dile getirdi: “Samsun Türk Ocağı olarak her sene olduğu gibi bugün de ‘Türkçüler Günü’nde cumhuriyetimizin kurucusu Türk Milliyetçisi Atatürk’ün manevi huzurunda toplanmış bulunuyoruz. Merhum Atsız’ın dediği gibi “3 Mayıs bir bayram değildir, bir matem günü de değildir. 3 Mayıs Türkçülerin günüdür.”

Tufan, Türk Milliyetçiliği ilkesini mahkum etme girişimi olarak değerlendirdiği tutuklamanın ardından Türk gençlerinin devlete ve önderlerine sahip çıkışını vurguladı. Ayrıca, Türk Ocakları’nın temel vurgularını tekrarlayarak, Türk vatandaşlığı tanımının tartışmaya açılmasını ve ülkenin demografik yapısının tehdit altında olduğunu belirtti.

Etkinlikler kapsamında, Dr. Fethi Tevetoğlu’nun da katılımıyla şehitlerin kabirlerinin ziyaret edilmesinin ardından müzik öğretmenliği ve konservatuvar öğrencilerinin hazırladığı konsere geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir