enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2861
EURO
37,1078
ALTIN
3.064,27
BIST
8.945,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C

SAHA EXPO 2024’te Pasifik Teknoloji rüzgarı esti

SAHA EXPO 2024’te Pasifik Teknoloji rüzgarı esti
28.10.2024
2
A+
A-

ANKARA-BHA

SAHA EXPO 2024’e yeni teknolojik ürünleriyle katılan Pasifik Teknoloji’nin savunma sanayii alanındaki alt şirketi Titra, yenilikçi sistemleriyle büyük ilgi topladı.

Türkiye’nin ilk insansız helikopteri Alpin, DELİ Taktik Kamikaze Sistemi, PARS Gözcü İHA ve sürü özellikleriyle donatılmış insansız sistemleri sayesinde Titra, hem ulusal savunma kabiliyetlerini hem de ihracat potansiyelini genişletiyor. Fuarda ayrıca DELİ 2, DELİ Mini, Merküt ve Dumrul adını taşıyan dört yeni ürün tanıtılarak savunma sanayine ivme kazandırılması hedeflendi.

Pasifik Teknoloji Genel Müdürü M. Selman Dönmez, fuar kapsamında yaptığı konuşmada, “İnsansız hava çözümlerimiz sahada etkin bir kullanım sunarak uluslararası pazarda rekabet gücümüzü artırıyor. Türk mühendisliğinin yaratıcılığını ve gücünü sergileyen bu ürünler, savunma sanayimize yeni bir soluk getiriyor” dedi. Dönmez, fuarda tanıtılan her ürünün stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, şu detayları paylaştı:

DELİ 2 Kamikaze İHA: Pozisyon güdümlü patlatma testlerini başarıyla tamamlayan DELİ 2, görüş hattı ötesi (BLOS) hedeflerde kullanılmak üzere tasarlandı. Farklı harp başlıklarıyla uyumlu elektromekanik tapa sistemi sayesinde kullanıcı, DELİ 2’yi güvenle geri çağırabiliyor. Bu ürün, yüksek hassasiyetli hedef tespiti, imha ve istihbarat sağlama görevlerini yerine getirebiliyor.

Dumrul Mini SİHA: Elektrikli motoruyla sessiz çalışabilen Dumrul, 17-18 kg ağırlığa ve 30 dakika uçuş süresine sahip. Yakın mesafede düşman takibini sağlayan Dumrul, altına yerleştirilen silah sistemiyle düşmanı etkisiz hale getirebilecek donanıma sahip.

DELİ Mini İHA: GNSS bağımsız görev yapabilme yeteneğiyle öne çıkan DELİ Mini, 30 dakikalık uçuş süresi ve 35 km menzil ile geniş bir operasyonel alanda hizmet verebiliyor.

Merküt İHA: FPV (First Person View) tasarımına sahip Merküt, manuel kullanım imkanı sunarak operatörün risk almadan hedefleri etkisiz hale getirmesini sağlıyor. Özellikle elektronik harp ortamlarında etkin görev yapabilme kabiliyetine sahip olan bu araç, düşük ışık koşullarında da görüntüleme yeteneği sunuyor.

Dönmez, Türkiye’nin savunma sanayiindeki gelişimini sürdürebilmek için dünya trendlerine sadece ayak uydurmakla kalmayıp yenilikçi çözümler üretmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, SAHA EXPO 2024’te Titra’nın Repkon Savunma, Nardan Güç Dönüşüm Sistemleri, Meteksan ve Roketsan gibi önemli firmalarla yaptığı stratejik iş birlikleri dikkat çekti. Bu kapsamda, Repkon’un RDS40-MGL 40 mm Tamburalı Bombaatar’ı Dumrul’a entegre edilerek askeri etkinliği artıracak bir çözüm sağlanırken, Nardan’ın yerli motorları DELİ projesine güç katacak. Meteksan’ın MİLSAR radarı ise Alpin’e entegre edilerek sınır ötesi istihbarat sağlanacak. Roketsan ile yapılan iş birliği kapsamında Dumrul ve Mete projelerinin entegre edilmesiyle Titra’nın teknolojik altyapısı ve savunma sanayine katkısı daha da pekiştirilecek.

Dönmez, Türk savunma sanayii için yenilikçi ve güçlü çözümler geliştirmeye devam ettiklerini ve ulusal güvenliğe olan katkılarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu iş birliklerinin Türkiye’nin küresel arenadaki rekabet gücünü artıracağını ve savunma sanayiinde lider konuma gelmesine katkı sunacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir