Samsun’da CANİKFEST Etkinlikleri 17 İlçede Öğrencilerle Buluştu
CANİKFEST Kapsamında Bilim ve Teknoloji Etkinlikleri Gerçekleştirildi
Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Canik Bilim, Kültür ve Sanat Festivali (CANİKFEST) çerçevesinde Samsun’un 17 ilçesindeki okullarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinlikler kapsamında Bilim Söyleşileri, Planetaryum Gösterimleri ve Bilim Tarihi Sergileri düzenlendi. Programlara Samsun’daki öğrenciler katıldı. Öğrencilerin deney ve gözlem etkinlikleriyle buluştuğu belirtilen çalışmalar çerçevesinde, akademisyenlerin katılımıyla bilim, teknoloji ve sanat alanlarında toplam 15 farklı konu başlığında bilim söyleşileri düzenlendi.
CANİKFEST’in Kapsamı ve Amacı
Canik Belediye Başkanı Başkan İbrahim Sandıkçı, CANİKFEST programlarına öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Başkan Sandıkçı, ❝CANİKFEST ile bilimsel çalışmalar, yerli ve milli teknolojiler konusunda öğrencilerimizin farkındalıklarını artırıyoruz❞ dedi. Başkan Sandıkçı ayrıca, CANİKFEST’in Karadeniz Bölgesi’nde düzenlenen ilk ve tek büyük ölçekli bilim, kültür ve sanat festivali olma özelliğini taşıdığına dikkat çekti. Etkinliklerin şehrin 17 ilçesindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde gerçekleştirildiği ve öğrencilerin alanında uzman isimlerle bir araya getirildiği kaydedildi.
Ana Festival Tarihi ve İçeriği
CANİKFEST’in ana programının 24, 25 ve 26 Nisan 2025 tarihlerinde Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Şenlik Alanı’nda gerçekleştirileceği duyuruldu. Ana festival boyunca 3 gün boyunca her gün 14 temada 75 etkinliğin devam edeceği belirtildi. Başkan İbrahim Sandıkçı, ❝Karadeniz Bölgesi’nde düzenlenen ilk ve tek büyük ölçekli bilim şenliği olma özelliğini taşıyan CANİKFEST’le her yaştan vatandaşımızı bilim, teknoloji ve sanat alanlarında atölye etkinlikleri, bilim söyleşileri, deney ve gözlem çalışmaları ile yeni nesil teknolojilerle tanıştıracağız❞ şeklinde konuştu. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen CANİKFEST ile vatandaşların bilim, teknoloji, siber güvenlik, robotik kodlama ve yapay zekâ etkinlikleriyle buluşturulmasının hedeflendiği bilgisi verildi.