enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
28°C
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Antalya Aksu Çalkaya Mahallesi’nde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Antalya Aksu Çalkaya Mahallesi’nde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
05.06.2024
41
A+
A-

Aksu İlçesi Çalkaya Mahallesi’nde öğleden sonra ormanlık alanda başlayan yangın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Antalya’nın Aksu ilçesi Çalkaya Mahallesi’nde saat 15.00’da sazlık alanda başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangın Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara müdahaleleri ile kısa sürede söndürüldü. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi 9 araç ve 30 itfaiye personeli ile müdahale etti. Kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmalarını Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan’da yerinde takip etti.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Yangın ve soğutma çalışmaları hakkında bilgi veren Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Şube Müdürü Şahap Engin Deniz “Saat 15.00’da Aksu Çalkaya Mahallesinden gelen orman yangını ihbarıyla hemen bölgeye ekiplerimizi yönlendirdik. İtfaiye ekiplerimiz ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla yangını kısa süre içerisinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımızı tamamladık. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ve daire başkanlıklarımızla beraber koordineli bir şekilde yardımlaşarak çalıştık. Metruk halde olan kullanılmayan bir bina ve yüksek kesimlerde zarar gören alanlar var. Tehlike görülen alanlarda ekiplerimiz kontrollerini yapıyor. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmaması hepimizi sevindirdi” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir