enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
6°C
Samsun
6°C
Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
8°C
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Açık
12°C

‘Farkında Ol, Kanseri Yen’

‘Farkında Ol, Kanseri Yen’
08.04.2022
45
A+
A-

OMÜ’de Kanserle Mücadelede Farkındalık Paneli Düzenlendi

 

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde ‘Kanserle Mücadelede Farkındalık’ paneli düzenlendi.

 

‘Farkında Ol, Kanseri Yen’ sloganıyla Tıp Fakültesi Dekanlığı Mavi Salonda gerçekleştirilen panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcıları, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Hastane yöneticileri ve personeli katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, sağlık alanında Kanser incelemelerinin güncel bir alan olduğunu ifade ederek “Hayatını kaybedenlere bakıldığında sebepleri bilinen durumlar arasında Kanser; kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci sebep olduğunu görüyoruz. Ayrıca kanserin özellikle insanlara sosyo-ekonomik olarak ağır yük getirmesi ve insanlarda ciddi iş gücü kayıplarına neden oluyor. Bu durumlarda koruyucu hekimlik de önem kazanıyor. Koruyucu hekimlik erken teşhis ve tedavilerde özellikle kanser tedavisinde çok önemlidir. Türkiye’de çeşitli çalışmaların yapıldığı 336 tane erken teşhis tedavi merkezi bulunmaktadır. Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Merkezlerinde çok ciddi çalışmalar yapılıyor.” diye konuştu.

 

Kanserin pandemiyle birlikte artabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Özkan, “Pandemi, kansere yoğun olarak etki ediyor. Çünkü insanlar bu süreçte fiziksel aktivite yapamadılar, evlerinden dışarı çıkamadılar, bilinçsiz beslendiler, kilo aldılar, kanserojen madde dediğimiz tütün ve alkolü evlerinde belki daha çok tükettiler. Tüm bu nedenler kişilerde kansere yol açmasını tetikledi. Şüphesi olan kişilerin pandemi ve hastane korkusundan kurtularak muayene olması gerekmektedir.” dedi.

 

Daha sonra Doç. Dr. Ömer Gedikli’nin moderatörlüğünde yapılan panelde; Prof. Dr. Ayfer Kamalı Polat, Prof. Dr. Güzin Demirağ ve Doç. Dr. İbrahim Yalçın, birer sunum gerçekleştirdiler. Sunumlarının ardından katılımcıların Meme Kanseri, Kolon Kanseri ve Serviks Kanseri konusunda soruları yanıtlandı.

 

Panel konuşmacı hocalara teşekkür belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir