Fethiye’de yapılan arazi kontrolleri ve tuzak sayımları neticesinde, narenciyenin en önemli zararlısı, ihracat sırasında engel teşkil eden ve yüksek verim kayıplarına neden olan ” Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele zamanının geldiği belirtildi.
Fethiye’de gerçekleştirilen arazi kontrolleri ve tuzak sayımları, narenciye üretiminde önemli zararlara yol açan ve ihracat süreçlerini olumsuz etkileyen “Akdeniz Meyve Sineği” ile mücadele etme zamanının geldiğini ortaya koydu. Uzmanlar, bu zararlının yüksek verim kayıplarına neden olmasının önüne geçmek için narenciye üreticilerinin acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Bu kapsamda, narenciye bahçelerinde Akdeniz meyve sineğine karşı ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin kullanılması öneriliyor; üreticilerin bu ürünlerin bekleme sürelerine riayet ederek kısmi dal ilaçlaması yapmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca, biyoteknik mücadele yöntemi olarak tuzakların kullanılması, etkili bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Mücadele yöntemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen üreticilerin tarım danışmanlarıyla iletişime geçmeleri önerilmektedir.