enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2627
EURO
37,4317
ALTIN
2.924,55
BIST
8.771,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Yağmurlu
17°C
Perşembe Yağmurlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
SON DAKİKA
Isparta İyi Parti Gençlik Kolları Başkanı ve yönetimi istifa etti
ANKARA-BHA IMF’nin son Mali İzleme Raporu, ABD gibi büyük ekonomilerin yüksek kamu harcamaları nedeniyle küresel borcun tahmin edilenden daha hızlı artacağına dikkat çekiyor. ABD’nin mali teşvikler ve harcama programlarıyla kamu harcamalarını artırma planları, borç üzerindeki baskıyı artıracak. Raporda, “Yeşil dönüşüm, güvenlik ihtiyaçları, yaşlanan nüfusun mali yükü ve kalkınma sorunları gibi alanlara yönelik harcama baskıları artıyor” denildi. Seçim dönemi ve borç baskısı IMF’nin uyarıları, özellikle ABD’deki yaklaşan seçim dönemi ile daha da önem kazandı. Eski Başkan Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in kamu harcamalarını artırmayı vaat eden seçim kampanyaları, borç krizinin büyümesine yönelik endişeleri artırdı. Trump’ın vergi indirimleri ile ABD’nin önümüzdeki 10 yıl içinde 7,5 trilyon dolar ek borç yüküne girmesi beklenirken, Harris’in sosyal harcamalar ve altyapı yatırımlarına yönelik projelerinin kamu borcunu 3,5 trilyon dolar artıracağı öngörülüyor. Küresel borç oranı yüzde 115’e çıkabilir IMF, gelecekteki mali belirsizliklerin borç seviyelerini ciddi şekilde artırabileceği konusunda uyardı. ABD ve Çin gibi kritik ekonomilerdeki finansal belirsizlikler, küresel büyümenin zayıflaması ve sıkılaşan finansman koşulları, borç dinamiklerini olumsuz etkiliyor. Rapora göre, şiddetli olumsuz senaryoda küresel kamu borcu 2027 yılına kadar yüzde 115’e yükselebilir. Vergi politikalarındaki belirsizlikler sorunu derinleştiriyor IMF, birçok ülkede vergilendirme politikalarının siyasi çekişmelere konu olmasının borç yönetimini zorlaştırdığını vurguladı. Raporda, “Maliye politikası üzerindeki belirsizlikler arttı ve vergi reformlarına yönelik siyasi kırmızı çizgiler daha da kökleşti” ifadelerine yer verildi. Uzun vadede sürdürülebilir borç yönetimi için daha kapsamlı mali reformlara ve istikrarlı politikalara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
İsrail, ABD’ye İran’a yönelik saldırılarda nükleer ve petrol tesislerini hedef almayacağına dair güvence verdi
Kanserle mücadele eden Ankaralı Turgut: “Evlatlıktan reddettim”
Kanserle mücadele eden Ankaralı Turgut: “Evlatlıktan reddettim”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zengin: Hepimiz Google’ın Paltosunun Altındayız

Zengin: Hepimiz Google’ın Paltosunun Altındayız
07.10.2023
8
A+
A-

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma unvanını taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde 13. kez kapılarını açtı. Türkiye’nin en ünlü yazarları ve yayınevlerinin katıldığı dev organizasyona Kocaeli’nin yanında çevre illerden de ziyaretler gerçekleşiyor. Büyükşehir’in düzenlediği 13. Kocaeli Kitap Fuarı, birbirinden seçkin yazarları da okurlarıyla buluşturuyor. Bu bağlamda Çocuk Edebiyatının önde gelen yazarlarından Salih Zengin, “Ya Tablet Ya Kitap” adlı söyleşisi ile Selim Sırrı Paşa Salonu’nda kitapseverlerle bir araya geldi.

 

“KİTAP DA TABLETTE EŞ ZAMANLI KULLANILMALI”

Söyleşide konuşan Yazar Salih Zengin, “Günümüz çocuklarının, anne ve babalarının bir ikilem arasında kaldığı konulardan birisi de kitap mı, tablet mi? Bir durum tespiti yapacak olursak Dostoyevski der ki; ‘Hepimiz Gogol’un paltosunun altından çıktık.’ Günümüzde ise hepimiz şuan Google’ın paltosunun altındayız. Çocuklarımız ve biz bugün birçok bilgiyi Google’ı kullanarak öğreniyoruz. Bugünün çocukları ve gençleri, bir konu hakkında bilgi edinirken hemen internete başvuruyor. Örneğin kız kulesi hakkında bir bilgiyi beyni tutmak istemiyor, bunun yerine iki kelimelik anahtar kelimeyi Google’a yazarım oradan öğrenirim diyor. Bugünün çocukları ve bugünün dünyasında yaşayan çocukların dünyasını tanımamız gerekiyor. Şimdi kitap mı tablet mi, aslında ikisinin ortasını bulmamız gerekiyor. İkisinin de eş zamanlı olarak kullanabilmesi gerekiyor. Çocuk doğduğu dünyayı doğru kabul eder. Her çocuk 10-12 yaşına kadar dünyayı olağan kabul ediyor. 30 yaşına kadar dünyada ortaya çıkan teknolojileri dünyayı değiştirecek olan bir enstrüman olarak görüyor. 30’undan sonra ise ortaya çıkan yeni teknolojik ve dijital gelişmeleri tabiri caizse bir kıyamet alameti olarak görüyor” ifadelerini kullandı.

 

“EKRAN BAŞINDA SÜRE GEÇİRME 8 SAATE ÇIKTI”

Konuşmasının devamında önemli tespitlerde bulunan Zengin, “Asıl bizim sormamız gereken kitap ile tablet arasında nasıl bir bağ kuracağız. Biliyorsunuz ilkyazılar kil tabletlere yazıldı. Şimdi ise dijital bir tablete parmakları ile yazıyor. Aslında dünya tabletten tablete bir geçiş yaptı. Şimdi anne ve babaların çocukların tablet ile çok ilgilenmesi onları endişelendiriyor. 1970 ve 1980’li yıllarda bir çocuğun ekran başında kalma süresi günlük 1 saat 40 dakika iken şuan bu 8 saate çıkmış durumdadır. Teknolojik gelişmeler çocukların ekran başında geçirdiği süreyi arttırıyor. Bu da beraberinde teknolojik bağımlılığı getiriyor” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir