enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,1991
EURO
47,0707
ALTIN
4.336,54
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C

“Vakıflar Genel Müdürlüğü Bodrum Kalesi’ndeki Fetih Camii’ni İnceliyor”

“Vakıflar Genel Müdürlüğü Bodrum Kalesi’ndeki Fetih Camii’ni İnceliyor”
09.07.2025
4
A+
A-

Bodrum Kalesi İçindeki Fetih Camii’nin Durumu Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün İncelemesiyle Yeniden Gündemde

Bodrum Kalesi içerisinde yer alan ve tarihi Kanuni Sultan Süleyman dönemine uzanan Fetih Camii’nin akıbeti, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün son adımıyla yeniden konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, caminin durumuyla bizzat ilgileneceğini belirtti. Bu gelişme, uzun süredir kapalı olan caminin geleceği hakkında beklentileri artırdı.

Tarihi Fetih Camii ve Kapanış Süreci

Yaklaşık 502 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman tarafından Bodrum’un fethinin ardından, Bodrum Kalesi içindeki bir kilisenin imar edilerek camiye çevrildiği ve isminin Fetih Camii olduğu belirtiliyor. Cami, kaynaklara göre yüzyıllar boyunca kullanıldıktan sonra, yabancı işgali sırasında zarar görmüş ve kapısına kilit vurulmuştur.

Geçmişteki Yeniden Açma Girişimleri

Geçmiş dönemlerde çeşitli siyasetçilerin, aralarında eski Turizm Bakanı Nabi Avcı, mevcut AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da bulunduğu isimlerin, caminin yeniden ibadete açılması için çaba sarf ettikleri ancak bu çabaların sonuçsuz kaldığı ifade ediliyor. Eski Kültür ve Turizm Bakanı İsmail Kahraman’ın da caminin açılması için yoğun çaba gösterdiği ve minare yaptırdığı, ancak bu sırada bazı çevrelerin karşı çıktığı belirtiliyor. Vakıf kurallarının, vakfedilen mülkün amacına uygun kullanılmasını gerektirmesine rağmen, caminin kullanımına kapalı kalmasının devam ettiği vurgulanıyor.

Kurumların Tutumu ve İleri Sürülen Gerekçeler

Haberde, Diyanet İşleri Başkanlığı, Muğla İl Müftülüğü ve Bodrum İlçe Müftülüğü’nün caminin açılması yönündeki taleplere karşı yeterli girişimde bulunmadığı ve hatta göz ardı ettiği ileri sürülüyor. Caminin bulunduğu yerdeki bilet gişeleri nedeniyle cemaatinin olmayacağı gibi gerekçelerin öne sürüldüğü belirtiliyor. Kaynaklar, buradaki asıl konunun bir vakfiyenin amacına uygun hizmetine devam etmesi ve kalenin tepesinden yeniden ezan sesi duyulması meselesi olduğunu belirtiyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Son Adımı

Bodrum’da yaşanan bu durumun ardından, geçtiğimiz günlerde Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’nun konuyla bizzat ilgileneceğini beyan etmesi heyecan yarattı. ❝Vakıflar Genel Müdürü Sayın Sinan Aksu’nun konuyu bizzat takip etmesi için Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Mücahit Vural’a talimat verdiği gelen bilgiler arasında.❞ Uzun süredir kapalı kalan Kale Fetih Camii’nin, bu gelişmenin ardından yeniden ibadete açılıp açılmayacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir