Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Kitabı Giresun Üniversitesi’nde Tanıtıldı
Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nde, Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan anısına düzenlenen özel bir etkinlikle, Binbaşı’nın hayatını konu alan kitabın tanıtımı ve imza günü yapıldı. Doç. Dr. F. Rezzan Ünalp tarafından kaleme alınan eserin tanıtım etkinliğine yerel yöneticiler, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın aziz hatırasını yaşatma amacıyla düzenlendi. Etkinlikte, Doç. Dr. F. Rezzan Ünalp’in yazdığı “Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan” adlı kitabın tanıtımı yapıldı ve imza günü düzenlendi.
Kitabın Yazım Süreci ve Şehit Binbaşı Anıları
Kitabın tanıtım ve imza gününde, eserin yazım süreci ve Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan hakkında çeşitli bilgiler ve anekdotlar paylaşıldı. Tirebolu Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan, Tirebolu Belediye Başkanı Bülent Kara, Tarihçi Yazar Ayhan Yüksel ve Tirebolu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Server Devge etkinlikte birer konuşma yaparak kitaba ve Şehit Binbaşı’nın önemine dikkat çektiler.
Yazar Doç. Dr. F. Rezzan Ünalp, konuşmasında Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın Milli Mücadele’deki kahramanlıklarını ve Giresun Gönüllü Alaylarının Milli Mücadele’deki rolünü vurguladı. Ünalp, kitabın yazım sürecindeki duygusal ve kişisel bağlarından da bahsetti.
Yazar Ünalp’ten Duygusal Bağlantı ve Kitabın İthafı
Doç. Dr. F. Rezzan Ünalp, kitabın yazım sürecinde yaşadığı manevi yolculuğu ve eseri Şehit Binbaşı Alparslan şahsında tüm şehitlere ve gazilere ithaf etme nedenini şu sözlerle anlattı:
❝Bu eserin yazım aşamasında zaman zaman ben de kendi içimde yolculuğa çıkarak geçmişe uzandım. 1988 yılında, diğer bir deyişle tam 37 yıl önce eşimin görev yeri olması sebebiyle Polatlı’da yaşıyorduk. O dönemde üsteğmen rütbesine yeni terfi etmiştim. Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı’nda öğretmen olarak görev yapan kurmay binbaşı rütbesindeki eşimle Sakarya Meydan Muharebesi’nin yaşandığı savaş alanını en ücra köşelerine kadar birlikte gezmiştik. Arazide birçok yerde boş mermi kovanlarının olduğunu görür, tel örgü parçalarına rastlardık. Benim için büyük bir deneyim, unutulmaz bir çalışma olmuştu. O zamanlar Hüseyin Avni Bey’i bilmiyordum. Nasıl ki Polatlı’da araziyi etüd eden eşimin o tarihten 6 yıl sonra tabur komutanı olarak Güneydoğu’da görev yaparken vurulup şehit olabileceğini düşünemezsem, bir gün gelip topraklarda şehit düşen Binbaşı Hüseyin Avni Bey’in hayatını yazacağımı düşünemezdim. Bunu eskilerin tabiriyle bir tevafuk, günümüz sözleriyle sıra dışı benzeşme, duygusal ilişkilendirme, anlam birlikteliği olarak açıklayabilirim. O nedenle bu çalışmayı, Sakarya Şehidi Tirebolulu Binbaşı Hüseyin Avni Bey’in şahsında vatan uğrunda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizin aziz hatıralarına atfettim. Huzur içinde uyusunlar, ruhları şad olsun.❞
Tanıtımın ardından Doç. Dr. F. Rezzan Ünalp, kitabını katılımcılar için imzaladı ve onlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Etkinliğe Tirebolu Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan, Tirebolu Belediye Başkanı Bülent Kara, İyi Parti İlçe Başkanı Erdinç Bektaş, İletişim Fakültesi Dekanı Cem Feridunoğlu, Tarihçi Yazar Ayhan Yüksel, Tirebolu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Server Devge, Harşit Vadisi Platformu Başkanı Çınar Çetinkaya, Ümraniye Tirebolulular Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.