Egeli bilim ekibinin projesine Avrupa Ortak Programın’dan destek
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç Bishop’un “İdiyopatik Pulmoner Fibrozisli Hastalarda Çekirdek Sonlanım Setinin Ortak Dizaynı (COCOS-IPF)” projesi, TÜBİTAK Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı 2021 Yılı Çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Almanya, Belçika ile ortak yürütülecek ve projenin sözleşmesi Ege Üniversitesi ile TÜBİTAK arasında imzalandı.
Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç Bishop’u makamında ağırlayarak tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam kurumsal akreditasyona sahip araştırma üniversitemizin akademisyenleri öncülüğünde hazırlanan nitelikli projeler TÜBİTAK ve Avrupa Birliği başta olmak üzere ulusal ve uluslararası kuruluş tarafından destek almaya devam ediyor. Tıp Fakültesi Hastanemiz bilim insanları bir yandan hastalıkların teşhisi, tedavisi ve takibini yaparken diğer yandan da bilimsel ve klinik araştırmalarla literatüre katkı sunmaktadırlar. Nadir hastalıklar alanında nitelikli çalışalar yürüten Tıp Fakültemiz Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç Bishop’un yürütücülüğünü yaptığı Avrupa Birliği Projesi TÜBİTAK EJP RD JTC 2021 çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Başarılı akademisyenimiz Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç Bishop’u ve ekibini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
“Nadir hastalığın tedavisine ışık tutacak”
EÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç Bishop ise “TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Co-designing a Core Outcome Set for and with patients with Idiopathic Pulmonary Fibrosis (COCOS-IPF)’ ‘İdiyopatik Pulmoner Fibrozisli Hastalarda Çekirdek Sonlanım Setinin Ortak Dizaynı (COCOS-IPF)’ isimli projemiz TÜBİTAK –Ufuk Avrupa EJP RD JTC 2021 çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje ekibimizde üniversitemiz öğretim elamanları Uzm. Dr.Nur Töreyin ve Araştırma Görevlisi Dr. Ömer Selim Unat yer alıyor. Almanya, Belçika ile ortak yürüttüğümüz proje 36 ay sürecek. TÜBİTAK ile fakültemiz arasındaki sözleşme 14 Eylül 2022 tarihinde imzalandı. Proje sonuçlarının, dünya çapında her 100 bin kişiden 13 ile 20’sini etkileyen, nadir hastalıklar arasında yer alan İdiyopatik Pulmoner Fibrozis hastalarının yönetiminde en iyi tedavi ve bakım modellerinin geliştirilmesine ışık tutmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı