enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,4318
EURO
47,4590
ALTIN
4.451,07
BIST
10.616,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
30°C
Samsun
30°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C

NASA Lucy Asteroidi Görüntüledi: İkili Yapısı Şaşırttı

NASA Lucy Asteroidi Görüntüledi: İkili Yapısı Şaşırttı
22.04.2025
2
A+
A-

**Spot:**
NASA’nın Lucy uzay aracı, çift loblu asteroit Donaldjohanson’un büyüleyici yakın çekim görüntülerini yakalayarak, eşsiz yapısını ortaya çıkardı ve güneş sistemi oluşumu hakkında önemli bilgiler sundu.

**Giriş:**
Amerikan uzay ajansı NASA, Lucy uzay aracı tarafından çekilen Donaldjohanson asteroidinin dikkat çekici yakın çekim görüntülerini yayınladı. 20 Nisan’da gerçekleştirilen yakın geçiş sırasında elde edilen bu görüntüler, asteroidin “temas ikilisi” olarak tanımlanan çift loblu yapısını gözler önüne seriyor.

**Donaldjohanson Asteroidinin Benzersiz Yapısı**
Bilim insanları, ana asteroit kuşağında bulunan Donaldjohanson asteroidinin, birleşmiş iki cismi andıran benzersiz bir yapıya sahip olduğunu gözlemledi. Uzmanlar, asteroidin ince boyun kısmındaki yapıları dondurma külahlarına benzetti. Lucy misyonunun baş araştırmacısı Hal Levison, Donaldjohanson’un karmaşık jeolojisinin incelenmesinin, güneş sistemimizin gezegen oluşum süreci hakkında önemli veriler sağlayacağını belirtti. Lucy’nin Donaldjohanson’a yaklaşık 960 kilometre yaklaşarak saniyede iki görüntü kaydettiği bu yakın geçiş, uzay aracının asıl hedefi olan Jüpiter’in Truva asteroidlerine yönelik görevi için bir hazırlık olarak değerlendiriliyor.

**Truva Asteroidleri Misyonuna Hazırlık**
NASA, bu gözlemleri Lucy’nin asıl hedefi olan Jüpiter’in Truva asteroidlerini inceleme görevi için bir prova olarak görüyor. Lucy’nin Truva asteroidlerine ulaştığında, erken güneş sistemi hakkında kritik bilgiler toplaması bekleniyor. Lucy, yılın geri kalanını ana asteroit kuşağında geçirecek ve ilk Truva asteroidi Eurybates ile ilk buluşmasını Ağustos 2027’de gerçekleştirecek. 2027 ile 2033 yılları arasında uzay aracının dört Truva asteroidini daha incelemesi planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir