DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’dan İzmir’e çifte müjde. Ansızca ve Armutlu Barajları’nın sulama kapsamından çıkarıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, iki barajında içme suyu kapsamına alındığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Ege’nin incisine yılda 5.35 milyon m3 içme suyu
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’dan İzmir’e çifte müjde. Ansızca ve Armutlu Barajları’nın sulama kapsamından çıkarıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, iki barajında içme suyu kapsamına alındığını açıkladı. Ege’nin incisine yılda toplam 5.35 milyon m3 içme ve kullanma suyusağlanacağını duyurdu.
Ansızca’da gövde dolgusu bitti; su tutuldu
Önümüzdeki yıllarda İzmirlilerin içme ve kullanma suyu sıkıntısı çekmemesi için gereken tedbirleri şimdiden aldıklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, kapsam değişikliği yapılanKemalpaşa Ansızca Barajı’nın büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti. Barajda gövde dolgusu çalışmalarının bittiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “ Son aylarda giderek hızlandırdığımız çalışmalarda artık son aşamaya geldik. 405 bin m3’lük gövde dolgusunu ve dolusavak inşaatlarını kasım ayı itibari ile bitirdik. Vana odası imalatlarını da tamamladık. Tıkaç betonunu atarak barajda su tuttuk. Yılbaşına kadar kalan birkaç küçük eksiği de tamamlayıp 2025’’e Ansızca Barajı hazır halde gireceğiz ” diye konuştu.
Ansızca tamam, Armutlu yolda
Temelden yüksekliği 45 metre olarak projelendirilen Kemalpaşa Ansızca Barajı’nın gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi. 1 milyon 70 bin m3 depolama hacmine sahip olacak baraj, İzmir kent merkezine yılda 800 bin m3, proje aşamasındaki Armutlu Barajı ise 4 milyon 550 bin m3 içme ve kullanma suyu temin edecek. Kapsam değişikliği yapılan her iki barajdan İzmir’e yılda 5.35 milyon m3 içme ve kullanma suyu verilmesi ön görülüyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı